35 Nauki o żywności degrees found
- Opieka zdrowotna
- Nauki żywieniowe
- Nauki o żywności
- Ameryka Północna22
- Europie10
- Oceanii3
35 Nauki o żywności degrees found
Wyróżniony
CESIF
Magister zarządzania w przemyśle rolno-spożywczym.
- Madrid, Hiszpania
- Barcelona, Hiszpania
Studia magisterskie
Pełny etat
1 Rok
Nauka na odległość
Hiszpański
Kompleksowe zarządzanie przemysłem rolno-spożywczym stanowi ogromną przewagę konkurencyjną, gdyż pozwala na: otwieranie nowych kanałów handlowych, zwiększanie sprzedaży, poprawę zaufania konsumentów, sprzedaż innowacyjnych produktów, unikanie alertów i kryzysów żywnościowych, minimalizowanie skutków, obniżanie kosztów produkcji itp.
Wyróżniony
University College Dublin
Fast-track counseling
Magister żywności, żywienia i zdrowia
- Online Ireland
Magister nauk ścisłych (MSc)
Niepełny etat
2 lat
Nauka na odległość
Język angielski
Fast-track counseling
MSc Food, Nutrition and Health jest skierowany do absolwentów różnych dyscyplin, a program jest odpowiedni zarówno dla absolwentów nauk ścisłych, jak i nienaukowych. Studenci zapoznają się z podstawami nauki o żywności i żywieniu, po czym program nauczania umożliwia studentom wybór tematów do bardziej szczegółowego skupienia.
Wyróżniony
Selinus University of Sciences and Literature
Doktor filozofii (doktorat) w dziedzinie nauk o żywności
- Ragusa, Włochy
Studia doktoranckie
24 miesiące
Nauka na odległość
Język angielski
Badania w tej dziedzinie nauki o żywności powinny dostarczyć danych na temat tego, jak zapewnić światowej populacji bezpieczną, pożywną, apetyczną i niedrogą żywność. Osiągnięcie tego celu wymaga dogłębnej analizy zagadnień przetwarzania, pakowania, dystrybucji i oceny żywności.
Wyróżniony
The University of Edinburgh – College of Medicine and Veterinary Medicine
Global Food Security and Nutrition MSc, PgDip, PgCert (Online Learning)
- Online
Magister nauk ścisłych (MSc)
Niepełny etat
1 Rok
Nauka na odległość
Język angielski
Bezpieczeństwo żywnościowe dotyczy dostępności, dostępu i wykorzystania bezpiecznej, pożywnej i zrównoważonej żywności dla wszystkich, a zwłaszcza dla słabszych grup społecznych. Wyzwania związane z żywnością to nie tylko istnienie około 795 milionów niedożywionych ludzi na świecie. Zrozumienie wzajemnych powiązań między żywnością, zdrowiem i środowiskiem, jak również ich kompromisów, jest niezbędne do sformułowania polityki, która umożliwi nam osiągnięcie bezpieczeństwa żywnościowego w sposób zrównoważony.
Wyróżniony
Alison Free Online Learning
Kurs wdrażania systemu bezpieczeństwa żywności HACCP w przemyśle spożywczym
- Online USA
Kursy
Pełny etat, Niepełny etat
1 godzina
Nauka na odległość
Język angielski
Ten kurs bezpieczeństwa żywności obejmuje wdrażanie systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP w przemyśle przetwórstwa spożywczego. Wyjaśniamy, w jaki sposób żywność jest chroniona przed zanieczyszczeniem podczas przetwarzania. Pokazujemy również, jak prawidłowo wdrożyć "programy wstępne" (PRP) systemu HACCP oraz przedstawiamy jego wstępne kroki i siedem zasad, aby upewnić się, że bezpieczeństwo żywności jest chronione w Twoim zakładzie.
Wyróżniony
Auream Phoenix University for Women
Doktor filozofii (PhD) przez Badania Nauk o Żywności
- Online
Studia doktoranckie
Pełny etat, Niepełny etat
1 semestr
Nauka na odległość
Język angielski, Włoski
Doktorat z badań poprzez nauczanie na odległość jest przyznawany po pomyślnym ukończeniu teoretycznej specjalizacji badawczej. Badania te prezentowane są w formie pracy doktorskiej. Doktorat (Doktor Filozofii) to jedyny stopień doktora, który można uzyskać poprzez kształcenie na odległość. Głównym wymogiem uzyskania doktoratu online poprzez uczenie się na odległość jest przedstawienie i omówienie co najmniej 100-stronicowej pracy dyplomowej do przeglądu i oceny przez komisję akademicką na Uniwersytecie Selinus. Badania w tym obszarze nauki o żywności powinny dostarczyć danych o tym, jak zapewnić ludności świata bezpieczną, pożywną, apetyczną i przystępną cenowo żywność. Osiągnięcie tego celu wymaga dogłębnej analizy zagadnień przetwarzania, pakowania, dystrybucji i oceny żywności. Obejmuje wiele dyscyplin i wykorzystuje zasady biologii, mikrobiologii, chemii, biochemii, biochemii, żywienia, fizyki i inżynierii do rozwiązywania praktycznych problemów związanych z przemysłem spożywczym. Naukowcy zajmujący się żywnością byli jednymi z pierwszych, którzy pracowali z biotechnologią. Naukowcy zajmujący się żywnością pracują z żywnością od momentu jej opuszczenia gospodarstwa do przechowywania produktu końcowego, w tym wszystkich operacji przetwarzania, przygotowania i dystrybucji. Ponadto określają czynniki wpływające na bezpieczeństwo, wartość odżywczą i akceptowalność żywności.
Wyróżniony
Centennial College - Canada
Certyfikat pracownika gastronomii
- Online
Certyfikat
Niepełny etat
Nauka na odległość
Język angielski
Ten program online jest przeznaczony dla tych, którzy chcą kontynuować karierę w branży usług gastronomicznych. Ten program certyfikatów zapewni Ci umiejętności zawodowe i pomoże Ci dostosować się do zmian w branży. Kursy koncentrują się na usługach żywieniowych w służbie zdrowia i zostały opracowane we współpracy z Ministerstwem Zdrowia i Opieki Długoterminowej, organizacjami zawodowymi i pracodawcami.
Hotelfernschule Poppe+Neumann
Kurs kucharza dietetycznego IHK
- Germany Online, Niemcy
Kursy
Pełny etat
24 miesiące
Nauka na odległość
Niemiecki
Dokształcanie się na dietetyka IHK to kolejna szansa dla kucharzy, specjalistów z zakresu prowadzenia gospodarstwa domowego i żywienia, a także dla adeptów z doświadczeniem zawodowym, na zwiększenie własnej atrakcyjności na rynku pracy.
Michigan State University
MSc in Food Safety
- East Lansing, Stany Zjednoczone
Magister nauk ścisłych (MSc)
Nauka na odległość
Język angielski
Australian Institute Of Accreditation
Certyfikat Inspektora Bezpieczeństwa Żywności (handel detaliczny)
- Burwood, Australia
Certyfikat
Nauka na odległość
Język angielski
Ta jednostka obejmuje pełne wymagania dotyczące pełnienia funkcji Inspektora Bezpieczeństwa Żywności w branży detalicznej. Ten kurs dogłębnie analizuje, co jest niezbędne do wdrożenia bezpiecznego postępowania z żywnością i praktyk jej przechowywania oraz programu bezpieczeństwa żywności w środowisku handlu detalicznego żywnością.
University of Arkansas Online
Online Master of Science w zakresie bezpieczeństwa żywności
- Online USA
Magister nauk ścisłych (MSc)
Język angielski
Program bezpieczeństwa żywności jest przeznaczony dla pracujących profesjonalistów. Jego interdyscyplinarny charakter umożliwia studentom naukę od wybitnych wykładowców z zakresu nauk rolniczych, spożywczych i przyrodniczych. Program ten poszerza wiedzę naukową w zakresie bezpieczeństwa żywności, zapewniania jakości i oceny ryzyka. Absolwenci programu awansowali na różne poziomy stanowisk kierowniczych i kierowniczych w firmach na całym świecie.
Virtual College Limited
Poziom 1 bezpieczeństwa i higieny żywności
- Online United Kingdom
Certyfikat
Nauka na odległość
Język angielski
Ten kurs e-learningowy dotyczący bezpieczeństwa i higieny żywności na poziomie 1 ma na celu wprowadzenie podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny żywności dla każdego, kto jest początkujący w środowisku, w którym można przygotowywać lub przechowywać żywność.
University of Illinois at Urbana-Champaign - College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences
Magister nauk o żywności i żywienia ludzi
- Champaign, Stany Zjednoczone
Magister nauk ścisłych (MSc)
Pełny etat
1 Rok
Nauka na odległość
Język angielski
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka Uniwersytetu Illinois z dumą oferuje internetowy tytuł magistra nauk ścisłych. Wielu studentów tego programu to profesjonaliści. Opcja dostawy online sprawia, że program jest dostępny dla studentów w różnych lokalizacjach, którzy mogą również równoważyć harmonogram podróży w ramach swojej kariery.
FutureLearn
Food for Thought: the Relationship between Food, Gut and Brain Course - EIT Food
- Online Belgium
Kursy
Niepełny etat
5 tygodnie
Nauka na odległość
Język angielski
Jelita i mózg są ze sobą ściśle powiązane. Dowiedz się, jak neurologia, mikrobiom i inne elementy oddziałują na zdrowie.
Indiana University of Pennsylvania
Program studiów magisterskich na temat żywności i żywienia online
- Indiana, Stany Zjednoczone
Magister nauk ścisłych (MSc)
Język angielski
Wykorzystaj wiedzę zdobytą w ramach tego programu, aby poszerzyć swoją praktykę w dziedzinach związanych ze zdrowiem lub uzupełnić swoje doświadczenie w takich dziedzinach, jak biologia, edukacja, ćwiczenia fizyczne, dziennikarstwo, marketing i inne, aby osiągnąć swoje cele zawodowe. Jeśli jesteś już zarejestrowanym dietetykiem lub specjalistą od gastronomii, uzyskanie tytułu magistra poprawi Twoje możliwości przywódcze. Nasze MS w dziedzinie żywności i odżywiania koncentruje się na żywieniu człowieka i żywieniu stosowanym, krytycznym w rzeczywistych sytuacjach. Dla osób zainteresowanych podjęciem doktoratu w innej instytucji lub poszerzeniem swojej wiedzy i umiejętności w określonym obszarze badawczym, wybierz opcję pracy magisterskiej.
Odpowiedz na kilka pytań, a znajdziemy dla Ciebie odpowiednie kierunki studiów!
Popularny rodzaj stopnia naukowego
Popularny tryb studiów
Popularne lokalizacje
Zobacz mniej
online Programy w Opieka zdrowotna Nauki żywieniowe Nauki o żywności
Co to jest nauka o żywności?
Nauka o żywności bada żywność i jej związek ze środowiskiem, społeczeństwem i gospodarką. Obejmuje naukę o produkcji, przetwarzaniu, bezpieczeństwie i żywieniu żywności. Nauka o żywności obejmuje również badanie chorób i zanieczyszczeń przenoszonych przez żywność.
Co mogę zrobić ze stopniem naukowym w Food Science?
Stopień naukowy w dziedzinie nauk o żywności może prowadzić do kariery w przemyśle spożywczym, pracując w takich obszarach, jak produkcja żywności, przetwarzanie, bezpieczeństwo i odżywianie. Absolwenci nauk o żywności mogą również pracować w obszarze badań nad chorobami i zanieczyszczeniami żywności. Istnieją możliwości dla osób z tłem w nauce o żywności, aby pracować w agencjach rządowych lub prywatnych firmach, które są zaangażowane w regulację przemysłu spożywczego. Absolwenci nauk o żywności mogą kontynuować karierę w środowisku akademickim, ucząc i prowadząc badania na uniwersytetach i uczelniach.
Dlaczego warto studiować Food Science?
Nauka o żywności jest ważna z kilku powodów. Pomaga nam zrozumieć, jak żywność wpływa na nasze zdrowie i środowisko, co może pomóc w ulepszeniu metod produkcji i przetwarzania żywności, zapewniając, że żywność, którą spożywamy, jest bezpieczna i pożywna. Studiując nauki o żywności, możemy również dowiedzieć się więcej o tym, jak zapobiegać i kontrolować choroby przenoszone przez żywność. Wreszcie, nauka o żywności pomaga nam zrozumieć złożone czynniki ekonomiczne i społeczne, które wpływają na produkcję i konsumpcję żywności.
Stopnie nauki o żywności
Stopnie nauki o żywności są oferowane na poziomie studiów licencjackich i magisterskich. Programy studiów licencjackich trwają zazwyczaj cztery lata i obejmują takie tematy jak chemia żywności, mikrobiologia i żywienie. Programy studiów trwają zazwyczaj dwa lata i obejmują zajęcia z zaawansowanych tematów z zakresu nauk o żywności obejmujących fizykę i inżynierię żywności.