Magister zarządzania hotelarstwem online
UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Murcia, Hiszpania
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
1 Rok
Tempo
Niepełny etat
Czesne
EUR 4600 / per year
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Dlaczego warto studiować u nas zarządzanie w hotelarstwie?
- Stać się profesjonalistą w konkurencyjnym sektorze, który stale się rozwija.
- Rozwijanie umiejętności zarządzania dużymi inwestycjami, projektami i zespołami współpracowników.
- Studenci różnych narodowości i aktywni nauczyciele, posiadający wiedzę i praktyczne doświadczenie międzynarodowe.
- Kreatywność i innowacyjność w rozwoju produktów, usług i doświadczeń klientów.
- Umowy z głównymi firmami z branży hotelarskiej (hotele, grupy restauracyjne, statki wycieczkowe, imprezy, handel detaliczny).
- 5 miesięcy szkoleń i 5 miesięcy staży międzynarodowych.
Dlaczego UCAM?
Studiując na Master's Degree in Hospitality Management / Máster en Dirección de Hoteles y Empresas de Restauración studenci będą mogli odbyć staże w dużych krajowych i międzynarodowych firmach hotelarskich (hotele, grupy gastronomiczne, statki wycieczkowe, catering, imprezy) i uczyć się od świetnych profesjonalnych mentorów. Ponadto otrzymają doskonałą spersonalizowaną uwagę ze strony instytucji.
Idealni studenci
Tytuł magistra zarządzania hotelarstwem / Master en Dirección de Hoteles y Empresas de Restauración jest skierowany do absolwentów szkół wyższych z pasją do branży hotelarskiej i turystycznej, ze szczególnym powołaniem do planowania, rozwoju i zarządzania hotelami i firmami cateringowymi. Studenci ci będą mogli podjąć studia magisterskie, a po pomyślnym zdaniu wszystkich egzaminów otrzymają oficjalne kwalifikacje zatwierdzone przez ANECA.
Wynik programu
Master's in Hospitality Management ma na celu zaoferowanie studentom niezbędnej teorii i praktycznego szkolenia, aby osiągnąć na najwyższym poziomie ich rozwój osobisty i zawodowy jako menedżerowie w firmach związanych z międzynarodową branżą hotelarską.
Dlatego też program nauczania ma na celu dostarczenie studentom niezbędnej wiedzy – zarówno teoretycznej, jak i praktycznej – oraz zapewnienie im rozwoju zawodowego jako przyszłych dyrektorów/kierowników. Część teoretyczna obejmuje wszystkie główne działy lub działy hotelarskie, co umożliwia studentom gruntowną wiedzę na temat codziennej działalności światowej klasy obiektu hotelarskiego.
Część praktyczna lub praktyka obejmuje 500 godzin i jest opracowywana przy współpracy znanych hoteli i sieci hotelowych. Staż staje się nieodzowną częścią procesu uczenia się studenta, czyli zastosowania w praktyce całej zdobytej ostatnio teorii. To praktyczne doświadczenie ma kluczowe znaczenie dla zatrudnialności studentów, ponieważ poszerza ich wizję branży hotelarskiej.
Program
Moduły
- I. Sektor hotelowy i firmy gastronomiczne 3 ECTS
- II. Zarządzanie handlowe 7 ECTS
- III. Zarządzanie operacyjne 9 ECTS
- IV. Zarządzanie gospodarcze i finansowe oraz struktura kosztów 7 ECTS
- V. Zarządzanie jakością i zrównoważony rozwój 3 ECTS
- VI. Umiejętności zarządcze i zarządzanie zasobami ludzkimi 5 ECTS
- VII. Praktyki zewnętrzne 20 ECTS
- VIII. Praca magisterska (TFM) 6 ECTS
Praktyka
Usługi kariery UCAM będą dostępne dla studentów, w tym GLEBY – „ Orientation and Work Placement Service” UCAM , „Portal de Empleo” – uniwersytecki portal zatrudnienia – oraz „Network of Recruiting Erasmus”, usługa promująca studentów zagranicznych ' zatrudnienie w czołowych firmach w całej Hiszpanii .
Możliwości związane z karierą
Zarówno wiedza teoretyczna, jak i praktyczne szkolenie na studiach magisterskich z zarządzania hotelarstwem ułatwiają dostęp do rynku pracy, zarówno w sektorze prywatnym, jak i publicznym.
Nasi doktoranci spełniają wymagania szerokiej gamy profili zawodowych. Wiedza i umiejętności zdobyte na studiach magisterskich pozwalają studentom zajmować czołowe stanowiska w prestiżowych firmach hotelarskich oraz zakładać swoje biznes plany jako przedsiębiorcy.
Nasi studenci wyszukują praktyki - w wybranym przez siebie kraju - z pomocą Koordynatora Studiów Magisterskich. Zawsze staramy się, aby studenci ubiegali się o staż w 5-gwiazdkowych hotelach lub w wiodącej międzynarodowej sieci, w której mogą istnieć możliwości przyszłego zatrudnienia.
Po zakończeniu programu absolwenci uzyskują kwalifikacje do:
- Dyrektor sal
- Dyrektor ds. Żywności i Napojów
- dyrektor Marketingu
- Dyrektor ds. Sprzedaży
- Dyrektor Finansowy
- Dyrektor Zakupów
- Kontroler kosztów
- Menedżer jakości
- Kierownik księgowości
- Kierownik recepcji
- Public Relations / PR Manager
- Kierownik rezerwacji
- Menadżer do spraw dochodów
- Dyrektor Grup i Zjazdów
- Dyrektor Operacyjny
- Dyrektor ds. Zasobów Ludzkich
- Community Manager
- Doświadczenia gości Menedżer/Dyrektor