
Magister nauk ścisłych (MSc) in
Magister nauk o żywności i żywienia ludzi University of Illinois at Urbana-Champaign - College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences

Stypendia
Wstęp
Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Człowieka Uniwersytetu Illinois z dumą oferuje internetowy tytuł magistra nauk ścisłych. Wielu studentów tego programu to profesjonaliści. Opcja dostawy online sprawia, że program jest dostępny dla studentów w różnych lokalizacjach, którzy mogą również równoważyć harmonogram podróży w ramach swojej kariery.
Program studiów magisterskich poza kampusem został utworzony w 1973 r., A setki studentów uzyskały tytuły magisterskie w ramach programu. System dostarczania online na żywo, zainicjowany w 2010 roku, utrzymuje wysokiej jakości program MS bez pracy dyplomowej, z którego znany jest ten szanowany uniwersytet.

Wstęp do internetowego programu MS Food Science
Studenci zainteresowani ubieganiem się o tytuł magistra nauk o żywności online muszą ubiegać się o przyjęcie do Graduate College na University of Illinois w Urbana-Champaign. Możliwe jest wzięcie udziału w konkretnym kursie online bez studiowania na studiach lub bez robienia postępów w kierunku uzyskania tytułu magistra.
COVID-19 tymczasowe zmiany w procesie aplikacyjnym
Ze względu na wpływ COVID-19 na ośrodki testowe, FSHN tymczasowo zniesie wymóg GRE dla wszystkich kandydatów na wiosnę / jesień 2021 r.
Graduate College będzie teraz tymczasowo akceptować wyniki egzaminów Duolingo English Test dla testów zdawanych między 1 lutego a 1 sierpnia 2021 r. Duolingo English Test będzie akceptowany jako alternatywa dla TOEFL i IELTS jako dowód znajomości języka angielskiego dla kandydatów, których dotyczy problem.
O przyjęcie do Graduate College
Wymagany jest tytuł licencjata. Pożądane jest, ale nie wymagane, aby ten stopień był związany z naukami fizycznymi, biologicznymi, rolniczymi lub inżynierskimi.
Wymagane kursy podstawowe obejmują chemię ogólną, chemię organiczną, mikrobiologię, fizykę i rachunek różniczkowy. Jeśli masz braki w tych obszarach studiów, możesz wziąć udział w kursach korespondencyjnych, innych kursach kształcenia na odległość lub tradycyjnych kursach stacjonarnych (w college'u lub instytucji czteroletniej), aby spełnić niezbędne wymagania wstępne.
Egzamin TOEFL jest wymagany od wszystkich studentów, którzy studiowali w instytucji nieanglojęzycznej przed rozpoczęciem studiów na University of Illinois ORAZ nie mieli 2 z ostatnich 5 lat studiów w pełnym wymiarze godzin w instytucji anglojęzycznej lub otrzymują zaawansowany stopień naukowy (równoważny lub lepszy) z instytucji anglojęzycznej.
Informacje o aplikacji
Składając wniosek online, wybierz 10KS0037MSU [Nauka o żywności i żywienie człowieka (online) -MS].
Wszystkie materiały pomocnicze (transkrypcje ze wszystkich uczelni, do których uczęszczali, trzy listy polecające i osobiste oświadczenie) muszą zostać dostarczone przed upływem terminu wysłania zgłoszenia, aby zostały w pełni rozpatrzone do przyjęcia w tym terminie. Przesłane po terminie materiały pomocnicze mogą skutkować opóźnieniem wniosku na kolejny semestr.
Terminy składania wniosków: wiosna - 1 października; Jesień - 1 maja
Oferty kursów online
Kursy online są koordynowane przez Centrum Innowacji w Nauczaniu i Uczeniu się (CITL). Odwiedź witrynę, aby dowiedzieć się więcej o kursach online i zarejestrować się na bieżące kursy. Nie musisz być przyjęty do Graduate College przed zapisaniem się na kursy; jednakże, aby zaliczenie kursu było zaliczane na poczet magistra nauk o żywności, musiałeś zostać przyjęty na studia podyplomowe lub złożyć wniosek o przeniesienie punktów za kurs po przyjęciu.
Internetowy program MS Food Science oferuje od jednego do trzech kursów w każdym semestrze, w tym semestr letni. Wszystkie kursy online są NA ŻYWO i student musi być dostępny w podanym czasie zajęć.
Pełna lista kursów dostępna jest poniżej. Wszystkie kursy online są NA ŻYWO.
FSHN 414 Chemia żywności
Bada chemiczne aspekty głównych składników żywności: wody, węglowodanów, białek i lipidów; właściwości pigmentów, soli i dyspersji spożywczych. Wymagania wstępne: chemia organiczna. 3 godziny.
FSHN 440 Zastosowane metody statystyczne
Metody statystyczne uwzględniające relacje między populacjami i próbami; zbieranie, organizacja i analiza danych; oraz techniki testowania hipotez z wprowadzeniem do regresji, korelacji i analiz wariancji ograniczone do całkowicie randomizowanego projektu i randomizowanego projektu pełnego bloku. Warunek wstępny: algebra. 4 godziny.
FSHN 460 Inżynieria przetwarzania żywności
Bada zastosowanie zasad inżynierii procesowej do przetwarzania surowców rolnych w gotowe produkty spożywcze. Tematy obejmują jednostki i wymiary, bilanse materiałowe, bilanse energetyczne, termodynamikę, wymianę ciepła, psychrometrię, chłodzenie i separacje mechaniczne. Wymagania wstępne: Fizyka i rachunek różniczkowy. 3 godziny.
FSHN 461 Przetwórstwo żywności I
Zasady, operacje jednostkowe i zastosowania konserwacji i przetwarzania żywności w procesach wysokiej temperatury, chłodzenia i zamrażania; obejmują wymianę ciepła, kinetykę, zmiany chemiczne i mikrobiologiczne w żywności w wyniku przetwarzania; wykład. Wymagania wstępne: chemia żywności, mikrobiologia i inżynieria żywności. 4 godziny.
FSHN 464 Nauka i technologia napojów
Zajmuje się badaniami, nauką i technologią produkcji bezpiecznych, wysokiej jakości napojów z zastosowaniem chemii żywności, mikrobiologii żywności i zasad przetwarzania żywności. 2 godziny.
FSHN 469 Inżynieria opakowań
Interdyscyplinarne badanie materiałów, maszyn, badań, projektowania, technik, aspektów środowiskowych, etyki i ekonomii stosowanych w światowym przemyśle opakowaniowym, z naciskiem na wdrażanie ulepszonych technologii w rozwiązywaniu problemów występujących wyłącznie w opakowaniach do żywności. Nacisk na szeroki, systemowy charakter opakowań będzie utrzymywany podczas całego kursu. Wymagania wstępne: chemia, fizyka, rachunek różniczkowy. 3 godziny.
FSHN 471 Mikrobiologia spożywcza i przemysłowa
Związek mikroorganizmów z produkcją i konserwacją żywności, fermentacją i przetwarzaniem przemysłowym oraz warunkami sanitarnymi. Wymagania wstępne: Chemia organiczna i mikrobiologia eksperymentalna. 3 godziny.
FSHN 517 Napoje fermentowane i destylowane
Technologia produkcji, mikrobiologia i chemia (w tym chemia składu, chemia aromatów, chemia dojrzewania) napojów fermentowanych i destylowanych. Wymagania wstępne: Status absolwenta lub kurs mikrobiologii żywności i chemii żywności lub biochemii. 2 godziny.
FSHN 518 Chemia lipidów w żywności
Szczegółowe badanie właściwości chemicznych i fizycznych lipidów w żywności. Wymagania wstępne: chemia żywności. 3 godziny.
FSHN 519 Chemia i analiza aromatów
Zapewnia absolwentom narzędzia i wiedzę niezbędną do badania złożonych systemów smaku żywności. Studenci zapoznają się z: 1) nowoczesnymi technikami analizy stosowanymi w ocenie chemicznej systemów aromatyzujących żywności, 2) akceptowalnymi technikami oceny sensorycznej smaku żywności, 3) podejściami do połączonej sensoryczno-analitycznej oceny smaku żywności oraz 4) zasadami chemia aromatu spożywczego z naciskiem na niektóre dobrze poznane systemy smakowe. 4 godziny.
FSHN 595 Zaawansowane tematy dotyczące nauk o żywności
Szczegółowe wykłady i / lub badania laboratoryjne wybranych zagadnień z nauk o żywności. Badanie może dotyczyć tematów specjalistycznych w dowolnej z następujących dziedzin: (A) chemia żywności; (B) Mikrobiologia żywności; (C) odżywianie; (D) Przetwórstwo / inżynieria żywności. 1 do 4 godzin. Oferowane tematy obejmują (ale nie są ograniczone do:
Zaawansowane tematy w naukach sensorycznych
Ten kurs będzie dotyczył bardziej dogłębnych i aktualnych tematów w naukach sensorycznych poza zakresem wstępnego kursu sensorycznego dla studentów. Główne tematy do omówienia to fizjologiczne i psychologiczne podstawy oceny sensorycznej, modelowanie thurstonowskie w testach różnicowych, wieloczynnikowe metody statystyczne do badań sensorycznych. Studenci będą omawiać i krytykować aktualne prace badawcze z zakresu nauk sensorycznych oraz opracować propozycję badań oceny sensorycznej. 3 godziny.
Enzymologia żywności
Zasady reakcji enzymatycznych, czynniki wpływające na aktywność enzymów i wykorzystanie enzymów w zastosowaniach analitycznych i spożywczych. Omawia wpływ parametrów, takich jak stężenie substratu i enzymu, pH, temperatura i inhibitory na aktywność enzymatyczną. Zapewnia specyfikę i mechanizm działania enzymów w kontekście ich roli w żywności, biorąc pod uwagę przykłady wybrane spośród enzymów ważnych dla nauki o żywności. obejmują wykłady i ćwiczenia powszechnie stosowane w badaniach podstawowych i stosowanych w enzymologii żywności. Regularne dyskusje na temat najnowszych, recenzowanych artykułów dotyczących głównych klas enzymów. Warunek wstępny Biochemia. 3 godziny.
Bezpieczeństwo żywności dla globalnego bezpieczeństwa żywności
W jaki sposób bezpieczeństwo żywności może promować dostępność i dostęp do odpowiedniej kulturowo żywności dla wszystkich ludzi? Studenci zbadają tę kwestię, angażując się w literaturę na temat obciążenia chorobami przenoszonymi przez żywność, technologii oceny ryzyka i zarządzania oraz zagrożeń bezpieczeństwa żywności specyficznych dla towaru.
Odżywianie dla zdrowia i sprawności
Studenci będą badać potrzeby makro- i mikroskładników odżywczych, systemy energetyczne, odżywianie i suplementy sportowe, kontrolę wagi, poprawę zdrowia i zapobieganie chorobom. Kurs kładzie nacisk na dostępne lub opracowywane składniki odżywcze i składniki żywnościowe, mające na celu poprawę zdrowia i wyników sportowych, ze szczególnym uwzględnieniem sposobu uwzględnienia tych informacji w przemyśle spożywczym. Technologia produkcji i warzyw. Studenci będą badać bezpieczeństwo i wykorzystanie surowców owocowych i warzywnych od zbioru do włączenia do końcowego towaru konsumpcyjnego.
Stosunki wodne w żywności
Zaawansowane badanie zachowania wody i ciał stałych w składnikach i rzeczywistych systemach żywnościowych, szczególnie w odniesieniu do bezpieczeństwa i stabilności żywności. Główne tematy obejmują właściwości wody, aktywność wody, ruchliwość wody i ruchliwość ciał stałych (na przykład przemiana szklista). Szczegółowo omówiono praktyczne techniki pomiaru tych parametrów, w tym izotermy sorpcji, spektroskopię magnetycznego rezonansu jądrowego oraz obrazowanie i różnicową kalorymetrię skaningową. 4 godziny.
FSHN 598 Zaawansowane problemy specjalne
Nadzorowane badania dotyczące specjalnych problemów w naukach o żywności. Projekt musi zostać zaakceptowany przez doradcę tematycznego przed rozpoczęciem semestru.
Wymagania programowe
Aby zdobyć tytuł magistra, który nie jest tezą magisterską online, studenci muszą zaliczyć 32 godziny zajęć i zdać egzamin ustny. Studenci, którzy uzyskali do 12 godzin zaliczenia na studia magisterskie, będąc zarejestrowani jako studenci bez stopnia naukowego na Uniwersytecie Illinois w Urbana-Champaign, mogą ubiegać się o te godziny i do 12 godzin zaliczenia w innej instytucji. Wszyscy studenci muszą uzyskać ocenę B lub lepszą, aby przenieść dowolny kurs na stopień magistra.
Średnio studenci odbywają jeden przedmiot w semestrze, co przekłada się na około 11 semestrów zajęć. Egzamin ustny jest przeprowadzany po zaliczeniu przez studenta wszystkich 32 godzin zajęć, a przed przystąpieniem do egzaminu ustnego zaleca się przygotowanie przez około 2-3 miesiące.
Tak więc, w przypadku studentów uczęszczających na jeden kurs na raz, ukończenie studiów trwa około czterech lat. Studenci mogą zapisać się na więcej niż jedne zajęcia w każdym semestrze; jednakże rekomendacją Katedry jest, aby student nie uczestniczył w więcej niż dwóch zajęciach w jednym semestrze.
O szkole
pytania
Podobne kursy
Bezpieczeństwo żywności MSc, PgDip, PgCert, PgProfDev (Online Learning)
- Edinburgh, Wielka Brytania
Global Food Security and Nutrition MSc, PgDip, PgCert (Online Learning)
- Edinburgh, Wielka Brytania
Master of Science w rozporządzeniu w sprawie bezpieczeństwa żywności
- Online USA