Keystone logo
OSTELEA | Distancia Mistrz wykonawczy w zarządzaniu hotelami, firmach cateringowych oraz żywności i napojów
OSTELEA | Distancia

Mistrz wykonawczy w zarządzaniu hotelami, firmach cateringowych oraz żywności i napojów

12 Months

Hiszpański

Pełny etat

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Mieszany, Nauka na odległość

Wstęp

Sektor turystyczny przeżywa czas głębokich przemian, które pociągają za sobą globalizację, segmentację i konkurencyjność. W tym środowisku jednym z rynków o największej wadze jest branża hotelarska. Relacja między konsumentami a usługami hotelarskimi nie jest odporna na te zmiany, jest to sektor podlegający ciągłej ewolucji, w którym zjawisko niskich kosztów przeplata się ze zwykłą relacją jakość / cena. Ten kontekst wymaga poszukiwania wszechstronnych, elastycznych specjalistów i menedżerów posiadających wiedzę na temat operacji i zarządzania hotelami. Mężczyźni i kobiety, którzy wiedzą, jak wprowadzać innowacje i opracowywać strategie, które spełniają oczekiwania klientów, a jednocześnie sprawiają, że zarządzanie hotelem jest opłacalne.

Dlaczego dzisiaj magister online w zarządzaniu hotelami, firmach cateringowych oraz żywności i napojów?

  • To sektor z wieloma możliwościami zawodowymi. Hiszpańska branża turystyczna jest najbardziej konkurencyjna na świecie, według Indeksu konkurencyjności podróży i turystyki Światowego Forum Ekonomicznego (WEF), dzięki zasobom naturalnym i infrastrukturze naszego kraju, trzeciego najczęściej odwiedzanego na świecie.
  • Sektor turystyczny wzrósł na całym świecie średnio o 3,4%, a WEF przewiduje wzrost o 5,2% rocznie w ciągu następnych pięciu lat.
  • Praktyczna metodologia. Aby poznać najlepsze strategie i techniki, jakich firmy szukają dziś u profesjonalistów.
  • Ciągła ocena i potrójny stopień: z Ostelea, Tourism Management School, EAE Business School i University of Lleida.

Zalety studiowania tego magistra w Ostelea

  • Tryb online
  • Możliwość miejsc ze stypendium
  • Otwarta konwokacja
  • Program finansowania i pomocy

Cele magistra w zarządzaniu hotelami, firmach cateringowych oraz żywności i napojów online

  • Poznaj branżę hotelarską i restauracyjną z międzynarodowej perspektywy sektora i zawsze z podejścia menedżerskiego.
  • Rozwijaj zdolność do innowacji i kreatywności poprzez wszechstronne i wyspecjalizowane zarządzanie, które zapewni studentom dostęp do przyszłych odpowiedzialnych stanowisk w obiektach hotelarskich.
  • Rozwijaj swoją karierę zawodową jako menadżer lub menadżer hotelu, zastępca dyrektora lub zastępca dyrektora dzięki szkoleniom mającym na celu uzyskanie wyników na światowym poziomie.
  • Rozwijaj umiejętności zarządzania, które pozwalają na asertywną, opartą na współpracy i partycypacyjną pracę w firmach z tego sektora.
  • Opanowanie kluczy do tworzenia planów strategicznych i ich natychmiastowego zastosowania w krajowych i międzynarodowych środowiskach hotelowych i restauracyjnych.

Dwa tryby do wyboru: online lub mieszany

Aby dostosować się do potrzeb i preferencji studentów, oferujemy możliwość podjęcia studiów magisterskich online lub mieszanych (na kampusach w Madrycie i Barcelonie).

tryb on-line

Główną zaletą podjęcia studiów magisterskich online, jednej z najbardziej dynamicznych w ostatnich czasach, jest elastyczność harmonogramów. Jest to modalność, która umożliwia godzenie życia prywatnego i zawodowego ze studiami, co zostało znacznie ulepszone dzięki wykorzystaniu najnowszych osiągnięć technologicznych.

Tryb mieszany

Polega na połączeniu zajęć na kampusach w Madrycie lub Barcelonie, z wykorzystaniem zasobów i narzędzi typowych dla nauczania online, spośród których wyróżnia się Wirtualny Kampus. Sesje bezpośrednie są podzielone na sesje modułowe i sesje masterclass.

Program nauczania dla Executive Master w zarządzaniu hotelem

Moduł 1. Struktura rynku turystycznego, strategia i legalność

  • Struktura i sytuacja światowego rynku turystycznego.
  • Myślenie strategiczne w branży turystycznej.

Moduł 2. Operacje, jakość i zasoby ludzkie

  • Działalność i jakość w usługach turystyki hotelarskiej i restauracyjnej.
  • Zarządzanie zasobami ludzkimi w hotelarstwie i restauracjach.

Moduł 3. Finanse

  • Finanse, koszty i inwestycje w firmie turystycznej.

Moduł 4. Marketing i komercjalizacja

  • Marketing hoteli i restauracji.
  • Marketing turystyczny i nowe technologie.

Moduł 5. Innowacja, przedsiębiorczość i umiejętności zarządzania

  • Innowacje turystyczne i wrażenia gości.
  • Umiejętnośći zarządzania.

Moduł 6. Żywność i napoje

  • Zarządzanie żywnością i napojami.

Praca magisterska

Obejmuje opracowanie biznesplanu, planu produktu zastosowanego do samej firmy lub planu badawczego zatwierdzonego i nadzorowanego przez ekspertów.

Potrójny stopień po ukończeniu Executive Master in Hotel Management

Po pomyślnym ukończeniu programu student uzyska potrójny stopień:

  • Tytuł Executive Master w zarządzaniu hotelami, firmach cateringowych oraz żywności i napojów przyznany przez Ostelea, Tourism Management School.
  • Tytuł Executive Master w zakresie zarządzania hotelami, firm cateringowych oraz żywności i napojów uzyskany w EAE Business School.
  • Stopień z Uniwersytetu Lleida.

W celu przyjęcia na magistra konieczne jest przejście procesu rekrutacyjnego, który obejmuje osobistą rozmowę kwalifikacyjną, mającą na celu zapewnienie odpowiedniości kandydatów i maksymalnego wykorzystania programu.

Programy finansowania i pomocy finansowej

Stopnie magisterskie Ostelea ułatwiają szereg programów finansowania i pomocy, aby zaoferować rozwiązanie różnych sytuacji uczniów. Student ma również doradcę akademickiego, którego zadaniem jest informowanie i doradzanie w zakresie wymagań i procedury ubiegania się o stypendium.

MŚP zajmujące się integralnym rozwojem

Uwzględniamy specyfikę małych i średnich firm, ich wzmocnienie oraz potrzebę poprawy ich konkurencyjności i wszechstronnego rozwoju, dla których stworzyliśmy konkretny grant.

Kobieta wykonawcza

Kobiety stanowią ponad 40% uczestników naszych programów, a ich średni wiek wynosi 33 lata. Jest to grupa uczniów, którzy osiągnęli pełną dojrzałość zawodową i osobistą, i muszą łączyć aktywność rodzinną, osobistą i edukacyjną. Z tego powodu mamy program pomocowy dla tego segmentu profesjonalnego. Potencjał menedżerski i zdolności przywódcze każdego z kandydatów będą cenione jako dwie podstawowe cechy w badaniu ich kandydatury.

Akredytowana niepełnosprawność

Mamy program pomocowy stworzony specjalnie dla tej grupy, stworzony po to, aby promować i przyczyniać się do rozwoju zawodowego osób niepełnosprawnych.

Doskonałość naukowa

Konkretna pomoc dla nagrodzenia tych, którzy najbardziej się starali. Kandydaci, którzy udowodnią, że mają osiągnięcia akademickie wyższe niż średni wynik 9,5, będą mogli uzyskać stypendium Academic Excellence Scholarship.

Przedsiębiorcy

Skierowany do menedżerów MŚP, freelancerów i profesjonalistów, którzy planują rozpocząć projekt biznesowy.

Dyrektorzy

Opcja zaprojektowana specjalnie dla menedżerów, menedżerów średniego szczebla i wykwalifikowanych specjalistów, którzy aspirują do odpowiedzialnych stanowisk.

O szkole

pytania