MagisterskiePhDLawlicencjatMBAHealthcareCourses
Keystone logo
Johns Hopkins University Master of Science w zakresie przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności
Johns Hopkins University

Master of Science w zakresie przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności

20 up to 36 Months

Język angielski

Pełny etat, Niepełny etat

Termin składania wniosków

Zapytaj o najwcześniejszą datę rozpoczęcia

Zapytaj o opłaty za naukę

Nauka na odległość

* Aby uzyskać informacje na temat czesnego i opłat za program, prosimy o kontakt ze szkołą

Wstęp

Dostęp do bezpiecznej, zdrowej żywności jest jedną z naszych najbardziej podstawowych potrzeb. Konsumenci polegają na wykwalifikowanych specjalistach, którzy nadzorują nasze dostawy żywności od nasion do wysyłki, od farmy do stołu i od pieca do opakowania.

Przeciętne gospodarstwo domowe wydaje 13% swojego rocznego budżetu na żywność. Według Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych w 2020 r. 19,7 mln miejsc pracy w pełnym i niepełnym wymiarze godzin było związanych z sektorem rolnym i spożywczym - 10,3 mln. procent całkowitego zatrudnienia w USA. Regulacje dotyczące bezpieczeństwa żywności są bez wątpienia kluczowe dla zdrowia publicznego.

Aby chronić ludzi przed chorobami przenoszonymi przez żywność i innymi zagrożeniami, specjaliści ds. regulacji bezpieczeństwa żywności ustanawiają i egzekwują standardy, zapewniają profesjonalne szkolenia i edukację konsumentów, a także śledzą i zgłaszają przypadki wycofania produktów z rynku i wybuchu epidemii.

Bliższe spojrzenie na przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności

Przepisy dotyczące bezpieczeństwa żywności to szeroka dziedzina obejmująca wszystko, od rolnictwa, importu i produkcji żywności po stołówki szkolne, food trucki i automaty sprzedające. Oto kilka przykładów kontrolowanych lub monitorowanych procesów:

  • Wybór nasion
  • Nawożenie
  • Zwalczanie szkodników
  • Zbiór
  • Przechowywanie i transport
  • Przetwórstwo i produkcja żywności
  • Etykietowanie i reklama
  • Obsługa, przygotowywanie i serwowanie

Za ustanawianie (i egzekwowanie) standardów bezpieczeństwa żywności odpowiedzialne są różne agencje rządowe, w tym Agencja Żywności i Leków (FDA), Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) i Agencja Ochrony Środowiska (EPA).

Nauka na własnych warunkach

Nie musisz przeprowadzać się ani zmieniać harmonogramu pracy, aby zdobyć tytuł magistra w Johns Hopkins University. Nasz program MS in Food Safety Regulation jest dostępny w 100% online.

Czytaj więcej na stronie uczelni

Rekrutacja

Stypendia i Finansowanie

Program

Rankingi

Opłata za program

Możliwości związane z karierą

Referencje studentów

English Language Requirements

Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.

O szkole

pytania