
Magister nauk ścisłych (MSc) in
Master of Science w rozporządzeniu w sprawie bezpieczeństwa żywności Johns Hopkins University, Advanced Academic Programs

Wstęp
Master of Science w rozporządzeniu w sprawie bezpieczeństwa żywności ma na celu zapewnienie studentom zrozumienia prawnej i regulacyjnej złożoności produkcji, etykietowania i dystrybucji żywności. Program zapewni studentom wiedzę wymaganą dla firm i organizacji, które rozwijają, przetwarzają, dystrybuują lub sprzedają żywność i napoje, przestrzegając federalnych i stanowych przepisów ustawowych dotyczących produkcji, dystrybucji i komercjalizacji produktów spożywczych.
Po ukończeniu Master of Science w rozporządzeniu w sprawie bezpieczeństwa żywności, uczniowie będą:
- Wykazać się opanowaniem umiejętności technicznych i krytycznego myślenia w zakresie przepisów i rozporządzeń dotyczących bezpieczeństwa żywności
- Projektowanie, opracowywanie i wdrażanie przepisów prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności
- Analizować i oceniać regulacje prawne dotyczące bezpieczeństwa żywności, przepisy, dokumenty zawierające wytyczne i wnioski.
Studenci muszą ukończyć wszystkie prace akademickie w ramach studiów magisterskich lub certyfikacyjnych w ciągu pięciu lat.
Rozpiętość pięcioletnia jest obliczana od początku pierwszego kursu, który liczy się do stopnia (w tym czasu spędzonego na ciągłej rejestracji). Ciągła rejestracja nie zatrzymuje ani nie przedłuża wymogu ograniczenia czasu. Termin ten obejmuje wszelkie kursy podjęte w innej szkole / dziale Johns Hopkins, które zostały zatwierdzone do zaliczenia na poczet dyplomu lub stopnia. W razie potrzeby uczniowie mogą poprosić komitet programu o przedłużenie czasu na ukończenie programu po upływie pięcioletniego ograniczenia.
Jeśli przyznano przedłużenie, zostanie ono przekazane w liście, a pięcioletni limit zwiększy się o czas uwzględniony w rozszerzeniu. Przedłużenie może być przyznane na semestr do pełnego roku, aw rzadkich okolicznościach na dwa lata.