
Studia magisterskie in
Magister żywienia i zdrowia ISEB - Instituto Superior Europeo de Barcelona

Wstęp
Z tytułem Master in Nutrition and Health zostaniesz lekarzem specjalizującym się w żywieniu i odżywianiu, przyczyniając się do poprawy odżywiania i promowania zdrowych nawyków stylu życia grup i / lub pacjentów, z którymi pracujesz, poprawiając w ten sposób ich fizyczne samopoczucie . i emocjonalny.
W dzisiejszym społeczeństwie istnieje duże zapotrzebowanie na specjalistów, którzy mogą zareagować na rosnące problemy zdrowotne i brak informacji w dziedzinie żywności i żywienia ze względu na wykazane znaczenie diety w rozwoju niektórych chorób w cyklu życia, a także jak w przypadku jakości życia ludzi w ogóle.
Podczas całego programu szkoleniowego będziesz trenować i rozwijać się w zakresie odżywiania człowieka i jego różnych zastosowań, ucząc się projektowania i wykonywania odpowiedniego planu żywieniowego w oparciu o profil grupy, do której jest skierowany. Podobnie, zostaniesz przeszkolony w zakresie najnowszych trendów w żywności, uzyskując w ten sposób aktualny i innowacyjny profil zawodowy.
Studiując w ISEB, otrzymasz porady ekspertów i tutorów, którzy wraz z metodologią badania zapewnią Ci sukces zawodowy.
Dla kogo to służy?
Ten Master jest skierowany do wszystkich profesjonalistów i absolwentów nauk o zdrowiu i wszelkiego rodzaju profili, którzy są zainteresowani poszerzeniem swojej wiedzy żywieniowej i przyczynieniem się do poprawy zdrowia poprzez promowanie zdrowych nawyków.
cele
- Szkolenie ekspertów posiadających solidną wiedzę na temat odżywiania, zdrowia i różnych powiązanych patologii, w celu ustalenia odpowiednich terapeutycznych recept na żywność
- Zdobądź umiejętności komunikacyjne, aby wiedzieć, jak przekazywać wiedzę z naukowego rygoru
- Wiedz, jak zintegrować zdobytą wiedzę o osobliwościach funkcjonalnych naszego układu pokarmowego
- Naucz się projektować i oceniać działania usprawniające w przygotowywaniu diet i planów żywieniowych na różnych etapach ewolucji dotkniętej populacji
- Poznaj wpływ, jaki odżywcze, fizyczne, chemiczne, mikrobiologiczne i funkcjonalne właściwości żywności mają na nasz organizm
- Wiedzieć, jak zaprojektować, zarządzać i realizować program interwencji żywieniowych, uprzednio identyfikując społeczne, demograficzne i epidemiologiczne elementy środowiska
- Wdrażaj mechanizmy monitorowania i kontrolowania zagrożeń związanych z nawykami żywieniowymi, mając świadomość obowiązujących przepisów
- Naucz się przekazywać i skutecznie doradzać w zakresie działań promujących zdrowie i zapobiegania chorobom związanym z odżywianiem i stylem życia