Dyplom z zarządzania żywnością i napojami (online)
Centennial College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Online Canada
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 2721 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
* Czesne za 2 semestry dla studentów kanadyjskich; 14,502,50 $: opłata za 2 semestry dla studentów zagranicznych
Wstęp
Szczegóły programu
- Kod programu: 1868
- Szkoła: Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej
- Poświadczenie: dyplom Ontario College
- Rodzaj programu: program policealny
- Długość programu: 2 lata / 4 semestry
- Data rozpoczęcia: jesień, zima, lato
- Lokalizacja: online
Jeśli chcesz zapewnić gościom niezapomniane wrażenia i masz pasję i motywację do ciężkiej pracy, aby osiągnąć wyniki, program zarządzania żywnością i napojami Centennial College jest dla Ciebie.
Kursy zarządzania żywnością i napojami w tym programie dyplomowym zostały zaprojektowane tak, aby przygotować Cię z umiejętnościami zawodowymi do odniesienia sukcesu w branży restauracyjnej i gastronomicznej oraz umiejętnościami przywódczymi do postępowej kariery. Pole to będzie obejmować wszystko, od dużych organizacji wielooddziałowych po małe niezależne operacje, które łącznie dają przemysł o wartości 70 miliardów dolarów w Kanadzie i nie tylko na całym świecie.
Ukończysz także studia z podstawowymi certyfikatami branżowymi (Smart Serve, Safe Food Handers i CPR), które zwiększą Twoją szanse na zatrudnienie w branży restauracyjnej, o której często mówi się, że jest rozszerzeniem show biznesu. Od dynamicznego personelu po innowacyjne menu, nowoczesna restauracja to nie tylko pokaz, ale również perfekcyjnie przygotowane jedzenie i nienaganna obsługa. Jako absolwent programu zarządzania żywnością i napojami odegrasz kluczową rolę w jego realizacji.
To Twój trening Shift i program świadomości
Program będzie obejmował innowacyjne szkolenie branżowe i certyfikację uświadamiającą - It's Your Shift. Certyfikacja zapewni Ci kluczową wiedzę i zapewni aktualne zasoby dotyczące zapobiegania molestowaniu seksualnemu i bezpiecznych praktyk interwencji jako pracownik pierwszej linii lub menedżer. Będzie wspierać Cię, wchodząc w branżę hotelarską, aby stać się liderem w zapobieganiu molestowaniu seksualnemu i przyczynić się do ewolucji bezpiecznych i przyjaznych środowisk pracy.
Program Ocean Wise
Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej oraz Lokalna kawiarnia i restauracja używają pysznych i przyjaznych dla oceanu produktów Ocean Wise. Ocean Wise to program ochrony przyrody i edukacji, który współpracuje z szefami kuchni, restauracjami i dostawcami owoców morza, aby pomóc im w zrównoważonym pozyskiwaniu owoców morza.
Certyfikat Feast On®
Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej Centennial College stała się pierwszą instytucją akademicką, która otrzymała certyfikat Feast On® za pozyskiwanie lokalnych produktów spożywczych i napojów wykorzystywanych w programach akademickich oraz w działalności gastronomicznej prowadzonej przez uczenie się przez doświadczenie. Culinary Tourism Alliance ustanowiło Feast On jako program certyfikacji, który wyróżnia firmy zaangażowane w pozyskiwanie żywności i napojów wyhodowanych i produkowanych w Ontario.
Rekrutacja
Program
Zarys programu
1 semestr | Semestr 2 |
|
|
Semestr 3 | Semestr 4 |
|
|
Wynik programu
Efekty kształcenia zawodowego w programie
Efekty kształcenia zawodowego programu opisują, co absolwenci programu wykazali, że potrafią wykorzystać wiedzę i umiejętności, które zdobyli podczas studiów. Wyniki są ściśle powiązane z potrzebami miejsca pracy. Poprzez ocenę (np. Zadania i testy) studenci weryfikują swoją zdolność do rzetelnego wykonywania tych wyników przed ukończeniem studiów.
- Zaplanuj, przygotuj i prezentuj wysokiej jakości żywność i napoje dla różnych środowisk hotelarskich.
- Dostarcz wykonaną usługę w zakresie żywności i napojów dla przedsiębiorstwa hotelarskiego.
- Wspieraj kulturę usług w branży i miejscu pracy, przyjmując pozytywne nastawienie i profesjonalizm, uwzględniając różnorodne i specjalne potrzeby oraz przyczyniając się jako członek zespołu.
- Dostarczaj obsługę klienta i rozwiązania, które przewidują, spełniają i/lub przekraczają indywidualne oczekiwania, a także oczekiwania, standardy i cele organizacji.
- Wykorzystaj koncepcje marketingowe, badania rynku, sieci społecznościowe, strategie zarządzania sprzedażą i przychodami, umiejętności zarządzania relacjami i wiedzę o produktach, aby promować i sprzedawać usługi hotelarskie, produkty i doświadczenia gości.
- Stosuj modele biznesowe i dochodowe, a także podstawowe umiejętności księgowe, budżetowe, finansowe i administracyjne, aby wspierać efektywne zarządzanie i działanie różnych organizacji dostarczających usługi i produkty hotelarskie.
- Przestrzegaj odpowiednich systemów, procesów, polityk, standardów, zobowiązań prawnych i przepisów w organizacji i miejscu pracy oraz stosuj zasady zarządzania ryzykiem, aby wspierać i utrzymywać wydajne, bezpieczne, dostępne i zdrowe operacje hotelarskie.
- Korzystaj z odpowiednich technologii w celu poprawy jakości i świadczenia usług hotelarskich, produktów i doświadczeń gości oraz do mierzenia efektywności operacji hotelarskich.
- Bądź na bieżąco z trendami i problemami w hotelarstwie oraz współzależnymi relacjami w szerszych sektorach branży turystycznej*, aby poprawić wydajność pracy i kierować rozwojem kariery
- Wykorzystaj umiejętności i narzędzia przywódcze, pracy zespołowej, konfliktów i zarządzania relacjami, a także wiedzę na temat zachowań organizacyjnych, stosunków pracy, standardów zatrudnienia i praw człowieka, aby przyczynić się do tworzenia pozytywnego środowiska pracy.
- Odpowiadaj na problemy i dylematy pojawiające się podczas świadczenia usług hotelarskich, produktów i doświadczeń gości, wykorzystując i promując zachowania etyczne i najlepsze praktyki w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu i zrównoważenia środowiskowego.
Możliwości związane z karierą
Porozumienia w sprawie artykulacji
Wykwalifikowani absolwenci mogą kwalifikować się do udziału w Pathway z instytucjami partnerskimi. Te Pathway umożliwiają otrzymanie punktów za naukę uzyskaną w Centennial College .
Należy pamiętać, że każde partnerstwo ma określone wymagania dotyczące minimalnej oceny, aby kwalifikować się do transferu punktów, które są oceniane przez instytucję partnerską.
- Davenport University, USA
- Guelph, University of, Ontario
- Niagara College, Ontario
- SHMS Swiss Hotel Management School
- Vancouver Island University - Vancouver Island *
*Vancouver Island University: Ten program bezpośrednio odnosi się do programu Bachelor of Hospitality Management na Vancouver Island University, umożliwiając również ukończenie studiów w ciągu dodatkowych 2 lat. //www2.viu.ca/calendar/Business/bachelorhospitality.asp
** Royal Roads University: Ten program jest powiązany bezpośrednio z Bachelor of Arts w International Hotel Management na Royal Roads University, z minimalnym B (3.0 / 4.33) GPA.
Odwiedź naszą stronę internetową www.centennialcollege.ca/admissions/applying/education- Pathways / outbound- Pathways aby uzyskać więcej informacji na temat umów dotyczących artykulacji.
Perspektywy kariery
- Menadżer restauracji
- Kierownik gastronomii
- Przedsiębiorca branży spożywczej
- Kierownik ds Żywności
- Menedżer wydarzeń
- Menedżer bankietów
- Dyrektor ds. Żywności i Napojów
- Kierownik jadalni
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.