Certyfikat (poziom 1) w zakresie obchodzenia się z żywnością
Australian Institute Of Accreditation
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Burwood, Australia
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
Poproś o informacje
Tempo
Poproś o informacje
Czesne
Poproś o informacje
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Jan 2024
Wstęp
Nasz kurs dotyczący obsługi żywności (poziom 1) jest w pełni akredytowany i jest doskonałym kursem podstawowym dla osób rozpoczynających pracę w przemyśle spożywczym. Bycie akredytowanym kursem oznacza, że Twój certyfikat (Oświadczenie o osiągnięciach) jest ważny w całej Australii. Ten kurs zasadniczo obejmuje podstawowe informacje dotyczące tego, jak dobre praktyki higieny osobistej mogą zapobiegać zanieczyszczeniu żywności, które może powodować choroby przenoszone przez żywność, upewniając się, że rozumiesz swoje obowiązki jako osoby mającej kontakt z żywnością.
Wszystkie typy ludzi wykorzystują te umiejętności w miejscu pracy w trakcie swoich codziennych czynności, w tym kucharze, szefowie kuchni, firmy cateringowe, stewardowie kuchenni, pracownicy kuchni, pracownicy baru i żywności i napojów, a czasem obsługa pokojowa i personel recepcji. Zanieczyszczenie żywności może spowodować choroby przenoszone przez żywność, takie jak zatrucia pokarmowe, salmonella i inne zagrożenia dla zdrowia. Inspektor żywności i osoba zajmująca się obsługą żywności odgrywają istotną rolę w zapobieganiu powyższym rzeczom.