Mistrz w kuchni, szef kuchni i profesjonalny szef kuchni
Euroinnova International Online Education
Klucz informacyjny
Lokalizacja kampusu
Atarfe, Hiszpania
Języki
Hiszpański
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
800 hours
Tempo
Pełny etat, Niepełny etat
Czesne
EUR 2380 / per course
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
Poproś o informacje
Wstęp
Zapisz się do tego Online Cooking Master i zostań ekspertem w dziedzinie kuchni. Nadaj swojej karierze zawodowej impuls, na jaki zasługujesz, i wyróżnij swoje szkolenie na coraz bardziej konkurencyjnym rynku pracy dzięki Euroinnova Business School.
Kuchnia, sztuka gastronomiczna
Pojęcie kuchni inspiruje wiele osób na całym świecie, w każdym kraju gotowanie odbywa się w sposób szczególny, przekazuje swoje zwyczaje i tradycje, które odzwierciedlają styl życia określonej populacji, będąc sztuką kulinarną kochaną przez cały świat.
Społeczeństwo w dużych miastach zmieniło wiele nawyków żywieniowych, wielu wybiera proste rzeczy i ucieka się do fast foodów, będących słabo opracowanym jedzeniem i uważanym za niezdrowe, ponieważ zawiera nienaturalne substancje, które dostają się do naszego organizmu, ponieważ zawierają liczne konserwanty i GMO, które generują bardzo długo -terminowe uprzedzenia dla naszego zdrowia.
Dlatego musimy uświadomić sobie, jak ważna jest zdrowa żywność i nie uciekać się do fast foodów lub innych rodzajów żywności, które nie przynoszą korzyści w rozumieniu nauk o zdrowiu. Znając już znaczenie Kuchni w człowieku i jej własne opracowanie związane ze zdrową żywnością, w której rozumie się, że jest to podstawowa i fundamentalna funkcja w rozwoju człowieka.
Czego się nauczysz
Dzięki temu Online Master of Professional Chef and Chef, z oficjalnym dyplomem uniwersyteckim, nauczy Cię technik i wiedzy w dziedzinie kulinarnej, stając się ekspertem w tej dziedzinie.
Po specjalizacji będziesz mógł zostać mistrzem kuchni, będąc wysoko wykwalifikowanym szefem kuchni, który prowadzi własny zespół kuchenny. Wszystkie duże restauracje mają mistrza kuchni, który jest odpowiedzialny za wybór tematów i przygotowanie menu, a także ocenę i zarządzanie przygotowaniem i procesem w kuchni.
Dla kogo to służy?
Koncentruje się na ludziach, którzy są oddani branży hotelarskiej i modelom biznesowym poświęconym komercjalizacji żywności gotowej, firmom zajmującym się przechowywaniem i pakowaniem, surowej żywności i wszystkim aspektom związanym z sektorem kulinarnym i spożywczym.
Metodyka kursu
Czy nadal masz wątpliwości? Nie martw się, w Euroinnova zwracamy uwagę na Twoje potrzeby i bez zobowiązań rozwiążemy wszelkie wątpliwości. Poproś o dostęp! za pośrednictwem naszych sieci społecznościowych, obsługi klienta, strony internetowej lub naszego zespołu doradców. Dodatkowo, jeśli zarejestrujesz się teraz, będziesz mieć na wyciągnięcie ręki pozyskanie materiałów dydaktycznych związanych z najwybitniejszymi gastronomiami świata.
Należy zauważyć, że to Mistrz w Gotowaniu. Professional Chef and Chef de Cuisine uczy się całkowicie zdalnie, co pozwala na większą elastyczność podczas nauki i łączenie jej z pracą i życiem osobistym.
Zarejestruj się w Euroinnova i skorzystaj z tej możliwości!
Ogólna charakterystyka
Podsumowanie profesjonalnych możliwości dla mistrzowskiego gotowania online:
Ten mistrz w gotowaniu. Professional Cook and Chef de Cuisine oferuje Państwu specjalistyczne szkolenia w tej dziedzinie. Musimy wiedzieć, że dla Obszaru Hotelarstwa i Turystyki bardzo ważne jest pogłębienie i zdobycie wiedzy Szefa Kuchni i/lub Profesjonalnego Kucharza, będącego kursem o świetnej treści i dzięki któremu będziesz mógł rozwijać się jako profesjonalista.
Cele mistrza cocina online:
Ten magister gotowania ułatwi osiągnięcie następujących ustalonych celów: Zapoznanie ucznia z różnymi obszarami kuchni, a także z wiedzą o narzędziach, materiałach i meblach. Zainicjuj ucznia w technikach działu kuchennego. Organizuj, koordynuj i kontroluj zespół roboczy oraz zarządzaj wewnętrznie swoim działem. Zorganizuj procesy pracy, aby zoptymalizować zarządzanie i administrację zakładu. Poznaj charakterystykę produktów biorących udział w przygotowaniu potraw.
- Analizować, dopracowywać i przeprowadzać proces wykonania i konserwacji podstawowych opracowań o wielu zastosowaniach, które nadają się do późniejszego przygotowania potraw z warzywami, suszonymi roślinami strączkowymi, makaronem, ryżem, jajkami, rybami, skorupiakami, mięczakami, mięsem, drobiem oraz myślistwo, wypieki i podstawowe desery.
- Analizować, dopracowywać i stosować podstawowe techniki pieczenia i gotowania warzyw, suszonych roślin strączkowych, makaronu, ryżu, jajek, ryb, skorupiaków, mięczaków, mięsa, drobiu i dziczyzny oraz, w stosownych przypadkach, konserwacji, aby uzyskać preparaty kulinarne i podstawowe dania i desery.
- Analizować, dopracowywać i przeprowadzać proces regeneracji wymaganych przetworów kulinarnych na bazie warzyw, suszonych roślin strączkowych, makaronów, ryżu, jaj, ryb, skorupiaków, mięczaków, mięsa, drobiu i dziczyzny, a także podstawowych przetworów ciastkarskich i elementarnych deserów, do późniejszego wykorzystania lub spożycia.
- Analizować i wykonywać operacje wykończeniowe podstawowych przetworów ciastkarskich i elementarnych deserów oraz przetworów kulinarnych warzyw, suszonych roślin strączkowych, makaronów, ryżu, jaj, ryb, skorupiaków, mięczaków, mięsa, drobiu i dziczyzny zgodnie z ich definicją, statusem i rodzajem usługi, odpowiedzieć na optymalny marketing.
- Przećwicz możliwe wariacje w opracowaniach kulinarnych, testując modyfikacje pod względem techniki, formy i kroju gatunków, alternatywnych składników, kombinacji smaków oraz formy prezentacji i dekoracji.
- Oceń generowane informacje pod kątem gustów, oczekiwań lub potrzeb potencjalnego popytu, dedukując niezbędne zmiany w procesie produkcji kulinarnej, aby dokonać odpowiednich adaptacji.
- Analizuj opracowania kulinarne opisujące procesy ich realizacji.
- Przeprowadzać, dopracowywać i konserwować opracowania kulinarne na ogół złożone i reprezentatywne dla ich typowych walorów gastronomicznych: terytorialnych lub czasowych.
- Projektujemy i wykonujemy dekoracje do wszelkiego rodzaju opracowań kulinarnych, stosując odpowiednie techniki graficzne i zdobnicze.
- Przeanalizuj sektor restauracyjny.
- Analizuj i definiuj oferty gastronomiczne takie jak menu, listy lub inne znaczące oferty (gale, bankiety).
- Określ charakterystykę żywności i napojów biorąc pod uwagę specyfikę oferty gastronomicznej oraz poziom jakości produktów.
- Oblicz zewnętrzne i wewnętrzne potrzeby zaopatrzeniowe jaeneros związane z konkretnymi ofertami gastronomicznymi, pisząc Request Orders.
- Opracowanie wewnętrznego procesu zaopatrzenia w jaeneros oraz podstawowych opracowań wielorakich zastosowań zgodnie z ofertami gastronomicznymi lub ustalonymi planami pracy, dotyczącymi warzyw, suszonych roślin strączkowych, makaronów, ryżu i jaj.
- Realizuj odbiór żywności i napojów w celu ich późniejszego przechowywania i dystrybucji.
- Analizuj systemy przechowywania żywności i napojów i wykonuj właściwe operacje zgodnie z wybranymi systemami.
- Oblicz koszty surowców, aby oszacować ewentualne ceny powiązanych ofert gastronomicznych.
- Rozpoznawać i stosować obowiązujące normy i środki niezbędne do zapewnienia higieniczno-sanitarnej jakości działalności hotelarskiej.
- Oceń problemy środowiskowe powstałe w branży hotelarskiej.
Profesjonalne możliwości dla mistrzowskiego gotowania online:
Dzięki temu Master in Cooking zwiększysz swoje szkolenie w dziedzinie hotelarstwa, co pozwoli Ci rozwinąć swoją działalność zawodową zarówno w dużych, średnich, jak i małych firmach, głównie w sektorze hotelarskim, chociaż możesz również pracować samodzielnie w małych placówkach na podsektor gastronomiczny.
Na co przygotowuje Cię mistrz gotowania online:
Ten mistrz w gotowaniu. Profesjonalny kucharz i szef kuchni przygotowuje do zdobycia konkretnej wiedzy w tej dziedzinie poprzez rozwijanie umiejętności ucznia do profesjonalnego funkcjonowania w branży.
Kto jest mistrzem gotowania online, którego celem jest:
Ten mistrz w gotowaniu. Profesjonalny Szef Kuchni i Szef Kuchni skierowany jest do wszystkich osób zainteresowanych dziedziną Hotelarstwa i Turystyki oraz chcących specjalizować się w Szefie Kuchni i/lub Szefie Kuchni Profesjonalnej.
Oficjalny charakter szkolenia:
Szkolenie to nie wchodzi w zakres oficjalnego szkolenia regulowanego (wczesna edukacja, edukacja podstawowa, szkolnictwo średnie, oficjalne szkolenie zawodowe FP, licencjat, stopień uniwersytecki, oficjalne studia magisterskie i doktoranckie). Jest to zatem szkolenie uzupełniające i/lub specjalizacyjne, mające na celu nabycie określonych umiejętności, zdolności lub predyspozycji o charakterze zawodowym, które mogą być ocenione jako zasługi w komisjach pracy i/lub egzaminach konkursowych, zawsze w ramach sekcji Szkolenia. i/lub Kształcenie ustawiczne, zawsze konieczne jest zapoznanie się z konkretnymi wymaganiami dotyczącymi oceny konkretnego publicznego banku pracy, do którego chcemy się ubiegać.