Magister w hotelarstwie i gastronomii - w Internecie

Universidad Católica San Antonio de Murcia

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Magister w hotelarstwie i gastronomii - w Internecie

Universidad Católica San Antonio de Murcia

Przegląd

  • Modalność: Online
  • Start: listopad
  • Czas trwania: 1 rok akademicki
  • Punkty ECTS: 60
  • Reżyser: Ginesa Martínez del Vas

Presentación

Zgodnie z najnowszym wydaniu Barometru Turystyki UNWTO Światowy, w 2014 roku, przylotów międzynarodowych turystycznych wyniosła 1,138 mln, co stanowi wzrost o 4,7% w stosunku do poprzedniego roku.

„W ostatnich latach turystyka okazała się być zaskakująco mocny i twardy iz wielką zdolność do przyczynienia się do odbudowy gospodarczej działalności gospodarczej, ponieważ generuje tysiące milionów dolarów w eksporcie i stworzyć miliony miejsc pracy. To działo się w miejscach na całym świecie, ale szczególnie w Europie, jako region stara się skonsolidować swoje wyjście z jednej z najgorszych okresów gospodarczych w jej historii „, powiedział Taleb Rifai, sekretarz generalny Światowej Organizacji Handlu, na Hiszpania otwarcie globalnego Forum Turystyki w Madrycie.

Dane te wskazują, że sektor turystyczny jest sektorem strategicznym dla gospodarki i wyraźnego zaangażowania w przyszłości. Dlatego jest coraz ważniejszym zapotrzebowanie na wykwalifikowanych specjalistów i dostosowane do realiów nowych struktur wytwórczych opartych na stałej transformacji zarządzania przedsiębiorstwem, jak widać w branży hotelarskiej.

Sektor turystyki, aw szczególności, firma hotel jest generowanie wyższej stopy zatrudnienia na całym świecie. Ponadto w odniesieniu do sektora hotelarskiego jest ściśle powiązane z innymi kluczowymi dla rozwoju pewnych obszarów lub regionów turystycznych podsektorów; restauracje, imprezy, rozrywka, wellness, sport, golf, między innymi., z jej konsekwencji wpływ na podaż pracy.

Cele

Oficjalny tytuł Master Degree w hotelu i wyżywienie Biznesu ma na celu dostarczenie studentom szkolenia niezbędnego do uzyskania zarówno rozwoju osobistego, tworząc profesjonalnych menedżerów na najwyższym poziomie w międzynarodowej branży hotelarskiej.

W związku z tym program jest zaprojektowany tak, że studenci mogą uzyskać niezbędną wiedzę zarówno teoretyczną i praktyczną oraz zapewnienie ich rozwój zawodowy jako menedżer. Zatem praktyczny rozwój 500 godzin magisterskich staje się istotną częścią procesu uczenia się studenta. To doświadczenie jest niezbędne dla pośrednictwa pracy uczniów Mistrza wspierany przez naszych różnych profesjonalnych współpracowników zajazdu.

odbiorcami

  • Absolwenci gospody i wykwalifikowanych i / lub turystyki
  • Absolwenci i absolwenci w Business Administration i Zarządzania
  • Absolwenci i wykwalifikowany Politologii i Administracji Państwowej
  • Absolwenci i absolwenci w ustawie
  • Absolwentów i absolwentów psychologii i socjologii
  • Absolwenci i dyplom w dziedzinie nauk i technik statystycznych
  • Absolwenci i absolwenci w historii, antropologii i historii sztuki

Perspektywy kariery

Ten mistrz uzupełnia wykształcenie ogólne musi posiadać każdy profesjonalny w sektorze turystycznym dla lepszego zrozumienia i rozwoju wszystkich aspektów branży hotelarskiej i odbudowa (hotelarstwo). Dlatego szkoli studentów do konkurencyjnego ćwiczeń w tej dziedzinie, biorąc pod uwagę różne profile zawodowe, które istnieją w tej branży.

Na ukończeniu pana, absolwent może wykonywać w kilku obszarach, do których należą:

  • Dyrektor hotelu
  • Zastępca dyrektora hotelu
  • Dyrektor noclegowej
  • Dyrektor Marketingu
  • Dyrektor Handlowy
  • Purchasing Manager
  • Menedżer jakości
  • Kierownik Administracji
  • Menedżer recepcji
  • Public Relations
  • Rezerwacje odpowiedzialne
  • Odpowiedzialny za Benchmarking
  • Dyrektor bankiety, imprezy i konwencje
  • Dyrektor Operacyjny
  • Dyrektor HR
  • Community Manager
  • Sektor niezależny Hotel
  • ekspert franczyzy
  • Dyrektor Food & beberage

CURRICULUM

  • Moduł I - Analiza, opis i trendy w branży. Nowych modeli biznesowych. serwis kulturalny.
  • Moduł II - Wiedza i zarządzanie klientów i rynków.
  • Sieci społeczne i zarządzanie reputacją w Internecie.
  • Moduł III - Zarządzanie przywrócenie procesu. Produktów i usług.
  • Moduł IV - gospodarcza i zarządzanie finansami przedsiębiorstwa hotelowych i gastronomicznych. Rachunek kosztów w przedsiębiorstwach hotelarskich.
  • Moduł V - układ zasilania i jego funkcje
  • Moduł VI - Zarządzanie jakością. Standardy Q i zapobiegania, zarządzania środowiskowego i zrównoważona turystyka
  • Moduł VII - umiejętności zarządzania i ludzie zarządzanie
  • Moduł VIII - TFM
  • Moduł IX - Work Placement
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język hiszpański
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Online
Start Date
Data rozpoczęcia
Listop. 2019
Duration
Czas trwania
1 rok
W niepełnym wymiarze czasu
W pełnym wymiarze godzin
Price
Cena
4,000 EUR
Cena: 4000 € / 5500 € spoza UE
Locations
Hiszpania - Spain Online
Data rozpoczęcia : Listop. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Listop. 2019
Hiszpania - Spain Online
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą