Magister Bezpieczeństwa żywności W Internecie

CESIF

Opis programu

Przeczytaj oficjalny opis

Magister Bezpieczeństwa żywności W Internecie

CESIF

bezpieczeństwo

WHO powinna

Stopień tego pana jest skierowany do absolwentów chemii, biologii, farmacji, weterynarii, technologii żywności, agronomów lub wyższym wykształceniem związanym z dziedziny żywności.

CELE

Celem Magister Bezpieczeństwa Żywności To jest zapewnienie studentom z głębokim, aktualne i kompletne widzenia wszystkich aspektów bezpieczeństwa i jakości w przemyśle spożywczym.

CZAS

1500 godz. 90 godzin zajęć, 20 godzin wirtualnych wirtualnych ćwiczeń, 950 godzin pracy osobistej i 440 godzin poświęconych na przygotowanie ostatecznego projektu.

DOKUMENTACJA

Na czas trwania kursu, każdy student będzie miał dostęp poprzez Virtual Campus, do wszystkich istotnych dokumentów do obszarów sklasyfikowanych. To wszystko Zawartość studiów i materiałów pomocniczych, niezbędnych do prawidłowego rozwoju kursu jest włączone.

ĆWICZENIA

Każdy student będzie przeprowadzać różne praktyczne prace związane z głównych obszarów oczywiście być następnie oceniana przez Kierownika Programu.

PROGRAM TREŚCI

Program Magister jest skonstruowany w Bezpieczeństwa Żywności w dziesięciu dużych bloków w celu uwzględnienia wszystkich aspektów niezbędnych dla pełnej formacji studenta.

1. Ogólne koncepcje bezpieczeństwa żywności, takich jak:

  • Definicje i ewolucja bezpieczeństwa żywnościowego.
  • Czynniki wpływające na bezpieczeństwo żywności.
  • analiza ryzyka żywności.
  • grup ryzyka.
  • Pojawiających się zagrożeń.

2. System analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych (HACCP), składają się:

  • Pojęcia ogólne.
  • Zasadami i wytycznymi HACCP.
  • Warunków wstępnych planów.

3. Zasady i wytyczne HACCP różne sektory przemysłu spożywczego:

  • Sektor mleczarski.
  • Sektor mięsny.
  • przemysł wypieku chleba.
  • Sektor piwo.
  • Przygotowany sektor żywności.

4. Standardy jakości w oparciu o normy ISO najbardziej powszechnie stosowane w przemyśle spożywczym.

  • Wprowadzenie do standardów jakościowych.
  • ISO 9001: 2015 stosowane w przemyśle spożywczym.
  • 2005: ISO 22000.
  • norma FSSC 22000.

5. Wdrożenie standardów jakości dla różnych sektorów żywnościowych:

  • Sektor mleczarski.
  • Sektor mięsny.
  • przemysł wypieku chleba.
  • Sektor piwo.
  • Przygotowany sektor żywności.

6. Normy certyfikacji jakości i bezpieczeństwa żywności polu IFS:

  • Standardowy Międzynarodowy Standard Żywności.
  • standardem IFS Logistic.
  • standardowy globalnych rynkach IFS Food.
  • Standardowe IFS hurtowa / Cash & Carry.

7. Standardy BRC, GLOBALGAP i FDA, ochrona przemysłu przed bioterroryzmem.

  • Standardy BRC Global.
  • BRC Packaging.
  • BRC przechowywania i dystrybucji.
  • standardem GLOBALGAP
  • Zasady i przepisy FDA.
  • FOOD DEFENSE.

8. Przepisy bezpieczeństwa żywności.

  • Główne regulacje w Unii Europejskiej.
  • Organy ustawodawcze w Unii Europejskiej.
  • Główne europejskie przepisy bezpieczeństwa żywności.
  • Główne rodzaje przepisów hiszpańskich.
  • Hiszpańskie organy ustawodawcze.
  • Główne przepisy hiszpańskie na bezpieczeństwo żywności.
  • Ustawodawstwo bezpieczeństwa żywności w innych krajach spoza UE.

9. Zapewnienie bezpieczeństwa żywności od administracji Zdrowia. Alert zarządzania i kryzysy żywnościowe:

  • Oficjalne zmiany kontroli w Europie.
  • Oddziały Bezpieczeństwa Żywności.
  • laboratoria badawcze.
  • Ogólny formularz rejestracyjny zdrową żywnością.
  • Oficjalne inspekcje kontroli.

10. Bezpieczeństwo żywnościowe i nowe postępy w technologii w przemyśle spożywczym:

  • Nowe technologie żywności.
  • Żywność funkcjonalna.
  • Dodatki.
  • Innowacje w opakowaniach żywności
  • biotechnologia żywności.
  • Szybkie metody analizy żywności.

KARIERA ZAWODOWA POMOC

W ramach filozofii edukacyjnej CESIF i jako dodatek szkoleniowy, CESIF ON LINE oferuje swoim studentom po pomyślnym zakończeniu okresu ich szkolenia, możliwość posiadania z usług profesjonalnej pomocy Kariery (specjalizuje się w Search Online Praca konsultanta), który okresowo wysłać każdemu uczniowi tych ofert pracy, które pasują do Twojego profilu i są uważane za atrakcyjne dla rozwoju jego kariery.

KARIERA

W takich firm jak:

  • doradztwo techniczne.
  • certyfikujące.
  • laboratoria analiz żywności.
  • Firmy spożywcze (producentów, sieci dystrybucyjnych, catering, społeczności, catering)
sektory

Zadania takie jak:

  • Jakość i bezpieczeństwo żywności.
  • Manufacturing.
  • R & D
  • techników handlowych.
obszary
Ta szkoła oferuje programy z:
  • Język hiszpański
Czas trwania i cena
Ten kurs jest Online
Start Date
Data rozpoczęcia
Kwiec. 2019
Duration
Czas trwania
1 rok
W niepełnym wymiarze czasu
Locations
Hiszpania - Spain Online
Data rozpoczęcia : Kwiec. 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą
Dates
Kwiec. 2019
Hiszpania - Spain Online
Termin nadsyłania zgłoszeń Skontaktuj się ze szkołą
Data zakończenia Skontaktuj się ze szkołą