Opis programu

Bezpieczeństwo żywnościowe dotyczy dostępności, dostępu i wykorzystania bezpiecznej, pożywnej i zrównoważonej żywności dla wszystkich, w szczególności grup znajdujących się w trudnej sytuacji społecznej. Wyzwania związane z żywnością to nie tylko istnienie około 795 milionów ludzi niedożywionych na świecie (FAO), ale także rosnąca obecność chorób niezakaźnych związanych z dietą (np. Cukrzyca i choroby serca); udział rolnictwa w emisji gazów cieplarnianych i zmianie sposobu użytkowania gruntów. Zrozumienie powiązań między żywnością, zdrowiem i środowiskiem, a także ich kompromisów jest niezbędne do sformułowania polityk, które umożliwią nam osiągnięcie bezpieczeństwa żywnościowego w sposób zrównoważony.

Program ten uznaje, że bezpieczeństwo żywności dotyczy nie tylko polityki żywnościowej i kwestii związanych z produkcją żywności, ale także innych aspektów, takich jak posiadanie ziemi, imigracja, dane demograficzne, dieta i odżywianie, technologia, zasoby naturalne (np. Presja na wodę i glebę) oraz zmiana klimatu. Oferujemy specjalistyczną wiedzę i badania na te tematy, a zespół ma dobre stosunki robocze z organizacjami międzynarodowymi, które są w czołówce zajmujących się kwestiami bezpieczeństwa żywnościowego, takimi jak FAO, Światowy Program Żywnościowy (WFP) i Międzynarodowa Federacja Czerwonego Krzyża / Półksiężyca .

Program ten byłby odpowiedni dla studentów posiadających doświadczenie w rolnictwie, rozwoju, systemach żywnościowych lub innych badaniach związanych z żywnością, a także specjalistów w szerokim zakresie dyscyplin, takich jak produkcja, dystrybucja, polityka lub rozwój międzynarodowy.

Nauka online

Nasza internetowa technologia uczenia się jest w pełni interaktywna, nagradzana i umożliwia komunikację z wysoko wykwalifikowaną kadrą nauczycielską w zaciszu własnego domu lub w miejscu pracy.

Nasi studenci online nie tylko mają dostęp do doskonałych zasobów Edynburga, ale również stają się częścią wspierającej społeczności internetowej, skupiającej studentów i wykładowców z całego świata.

Program został zaprojektowany do korzystania z szeregu narzędzi oceny, zarówno formatywnych, jak i sumujących, z wieloma możliwościami sprzężenia zwrotnego w całym programie. Ocena podsumowująca i informacje zwrotne zostały zaprojektowane, aby pomóc uczniom rozwijać kluczowe umiejętności związane z efektami uczenia się i powiązane z praktycznymi zastosowaniami, takimi jak pisanie raportów i grantów. Ocena formująca (np. MCQ i grupy dyskusyjne) zostanie uwzględniona w każdym kursie w celu zapewnienia możliwości uzyskania opinii przed terminami oceny. Zostaną zapewnione możliwości formatywnej informacji zwrotnej na temat projektów oceny.

Struktura programu

Program składa się z 180 punktów podzielonych na osiem kursów szkoleniowych (6 podstawowych i 2 przedmioty do wyboru z wielu opcji, takich jak polityka żywnościowa, bezpieczeństwo żywności, zdrowie na świecie, ochrona, rozwój) oraz praca magisterska. Jest przeznaczony do pracy w niepełnym wymiarze godzin w ciągu trzech lat (20 godzin tygodniowo), z możliwością ukończenia kursu w ciągu sześciu lat, jeśli jest to wymagane. Studenci mogą zakończyć program po ukończeniu 60 punktów (certyfikat) lub po 120 punktów (dyplom) i kursów będą oferowane jako samodzielne opcje ciągłego rozwoju zawodowego.

Pracownicy programu aktywnie pracują w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego i kwestii związanych z odżywianiem wraz z ich stanowiskami akademickimi.

Dyrektor programowy: Dr Fiona Borthwick (Globalna Akademia Rolnictwa i Bezpieczeństwa Żywności) i Zastępca Dyrektora ds. Programów: Dr Peter Alexander (Uniwersytet w Edynburgu, Globalna Akademia Rolnictwa i Bezpieczeństwa Żywności / Szkoła Geosciences)

Podyplomowe Studia Zawodowe

Podyplomowy rozwój zawodowy (PPD) skierowany jest do profesjonalistów, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę w ramach studiów podyplomowych, bez czasu i finansowego zaangażowania pełnego Masters, studiów podyplomowych lub studiów podyplomowych. Możesz wziąć maksymalnie 50 punktów kredytowych kursów w ciągu dwóch lat w naszym systemie PPD. Prowadzą one do przyznania przez uniwersytet w Edynburgu podyplomowych kredytów akademickich. Ewentualnie, po roku nauki, możesz przekazać swoje kredyty i kontynuować naukę w kierunku wyższej nagrody na Masters, studia podyplomowe lub studia podyplomowe. Chociaż kursy PPD mają różne daty rozpoczęcia w ciągu roku, możesz rozpocząć studia magisterskie, studia podyplomowe lub studia podyplomowe w miesiącu wrześniu. Czas poświęcony na naukę PPD zostanie odjęty od czasu, jaki upłynął do ukończenia studiów magisterskich, studiów podyplomowych lub studiów podyplomowych.

Wyniki nauki

Celem tego programu jest kształcenie studentów w zakresie zagadnień związanych z bezpieczeństwem żywnościowym i zapewnienie im kluczowych umiejętności zrozumienia i krytycznej oceny problemów w systemach żywnościowych. Pod koniec programu studenci powinni rozumieć globalny kontekst bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, identyfikować i krytycznie oceniać główne kompromisy między bezpieczeństwem żywnościowym i żywieniem a innymi celami w systemach żywnościowych. Program ma na celu umożliwienie studentom prowadzenia niezależnych badań, opracowywania raportów na profesjonalnym poziomie i kompetentnych w ograniczaniu logicznych argumentów.

Pod koniec programu studenci będą mogli:

  • Wykazać się wiedzą i zrozumieniem oraz krytyczną oceną i oceną głównych teorii, zasad i koncepcji związanych z agronomicznymi, środowiskowymi, ekonomicznymi, odżywczymi i społeczno-politycznymi czynnikami, które wpływają na bezpieczeństwo żywności.
  • Zastosuj praktyczne metody bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia do informacji naukowych i metod w analizie złożonych.
  • Rozwijanie umiejętności analizy krytycznej w celu dokonania przeglądu złożonych zagadnień związanych z bezpieczeństwem żywnościowym i żywieniem oraz sformułowanie oryginalnego problemu badawczego i niezależne przeprowadzenie badań niezbędnych do opracowania odpowiedniego rozwiązania w różnych kontekstach naukowych lub politycznych.
  • Zastosuj i poszerzaj zakres umiejętności komunikacyjnych, ICT i umiejętności liczenia, mających zastosowanie w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego i problemów żywieniowych.
  • Pracuj indywidualnie lub jako część grupy, dokonuj świadomych osądów dotyczących złożonych problemów związanych z globalnym bezpieczeństwem żywnościowym i żywieniem.

Możliwości zawodowe

Ten program ma na celu wyposażenie absolwentów w umiejętności, aby przejść do kariery w rządzie i międzynarodowych organizacji pozarządowych pracujących w szerokim zakresie obszarów związanych z bezpieczeństwem żywności.

Na arenie bezpieczeństwa żywnościowego w Wielkiej Brytanii, UE i na całym świecie zwiększa się liczba dostępnych na studiach podyplomowych możliwości badawczych.

Istnieją również pozycje w sektorze prywatnym, które będą atrakcyjne dla absolwentów, takich jak handel detaliczny, zarządzanie dostawami żywności, a nawet handel towarami.

Wymagania wstępne

Wielka Brytania 2: 1 honoruje dyplom lub jego międzynarodowy odpowiednik w naukach biologicznych lub biochemicznych.

Możemy również rozpatrzyć Twoją aplikację, jeśli Twoje wykształcenie nie jest szczególnie związane z tymi dyscyplinami i masz odpowiednie doświadczenie zawodowe w pokrewnym obszarze. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić przed złożeniem wniosku. Możesz zostać dopuszczony do poziomu certyfikatu tylko w pierwszej instancji.

Wymagania w języku angielskim

Wszyscy kandydaci muszą mieć jedną z następujących kwalifikacji jako dowód zdolności do posługiwania się językiem angielskim:

  • studia licencjackie lub magisterskie, które były nauczane i oceniane w języku angielskim w większości anglojęzycznych krajów określonych przez brytyjskie wizy i imigracje
  • IELTS Academic: łącznie 6,5 (co najmniej 6,0 w każdym module)
  • TOEFL-iBT: łącznie 92 (co najmniej 20 w każdym module)
  • PTE (A): ogółem 61 (co najmniej 56 w każdej z sekcji "Umiejętności komunikacyjne", sekcja "Umożliwianie umiejętności" nie jest brana pod uwagę)
  • CAE i CPE: łącznie 176 (co najmniej 169 w każdym module)
  • Trinity ISE: ISE II z wyróżnieniem we wszystkich czterech komponentach

Stopnie nauczane i oceniane w języku angielskim nie mogą mieć więcej niż trzy lata na początku programu studiów. Testy językowe nie mogą mieć więcej niż dwa lata na początku twojego programu studiów.

Stypendia i finansowanie

Obywatele Wielkiej Brytanii, osoby o ustalonym statusie, a także niektórzy obywatele UE, którzy nie są rezydentami w Wielkiej Brytanii, mogą kwalifikować się do otrzymania pożyczki podyplomowej na pokrycie opłat - aw niektórych przypadkach także kosztów utrzymania.

Program prowadzony przez:
  • Język angielski
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Zobacz 13 więcej kursów w The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Ostatnia aktualizacja Październik 24, 2018
Ten kurs jest Online
Data początkowa
Sie 9, 2019
Duration
1 - 6 lat
Zaoczne
Cena
15,500 GBP
(MSc). 10,335 GBP (PgDip). 5,170 GBP (PgCert).
Deadline
Sie 30, 2019
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Sie 9, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Sie 30, 2019

Sie 9, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Sie 30, 2019
Data końcowa