Dyplom z zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą (online)
Centennial College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Online Canada
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 2721 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
* Czesne za 2 semestry dla studentów kanadyjskich; 14,502,50 $: opłata za 2 semestry dla studentów zagranicznych
Wstęp
Szczegóły programu
- Kod programu: 1873
- Szkoła: Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej
- Poświadczenie: dyplom Ontario College
- Rodzaj programu: program policealny
- Długość programu: 2 lata / 4 semestry
- Data rozpoczęcia: jesień, zima, lato
- Lokalizacja: online
Omówienie programu
Program zarządzania sztuką piekarniczą i cukierniczą Centennial College będzie opierał się na podstawowych umiejętnościach w zakresie pieczenia i cukiernictwa, aby przygotować Cię do roli kierowniczej w sektorze piekarniczym. Niezależnie od tego, czy chodzi o projektowanie menu, zakupy, planowanie czy wykonanie, zarządzanie pieczeniem jest niezbędną umiejętnością, aby przekształcić pasję w sukces biznesowy.
Ukończysz ważne certyfikaty branżowe, takie jak Smart Serve, Safe Food Handers i CPR, dzięki czemu będziesz gotowy do pracy.
Wielu absolwentów tego programu sztuki piekarniczej i cukierniczej zapewniło zatrudnienie w głównych markach hotelarskich w branży hotelarskiej, wypoczynkowej i restauracyjnej, a także w dużych komercyjnych firmach piekarniczych.
To Twój trening Shift i program świadomości
Program będzie obejmował innowacyjne szkolenie branżowe i certyfikację uświadamiającą - It's Your Shift. Certyfikacja zapewni Ci kluczową wiedzę i zapewni aktualne zasoby dotyczące zapobiegania molestowaniu seksualnemu i bezpiecznych praktyk interwencji jako pracownik pierwszej linii lub menedżer. Będzie wspierać Cię, wchodząc w branżę hotelarską, aby stać się liderem w zapobieganiu molestowaniu seksualnemu i przyczynić się do ewolucji bezpiecznych i przyjaznych środowisk pracy.
Program Ocean Wise
Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej oraz Lokalna kawiarnia i restauracja używają pysznych i przyjaznych dla oceanu produktów Ocean Wise. Ocean Wise to program ochrony przyrody i edukacji, który współpracuje z szefami kuchni, restauracjami i dostawcami owoców morza, aby pomóc im w zrównoważonym pozyskiwaniu owoców morza.
Certyfikat Feast On®
Centennial College 's School of Hospitality, Tourism and Culinary Arts stała się pierwszą instytucją akademicką, która otrzymała certyfikat Feast On® za pozyskiwanie lokalnych produktów spożywczych i napojów wykorzystywanych w programach akademickich oraz w szkolnych operacjach gastronomicznych. Culinary Tourism Alliance ustanowiło Feast On jako program certyfikacji, który wyróżnia firmy zaangażowane w pozyskiwanie żywności i napojów wyhodowanych i wyprodukowanych w Ontario.
Rekrutacja
Program
Zarys programu
1 semestr | Semestr 2 |
|
|
Semestr 3 | Semestr 4 |
Ważna uwaga semestralna: |
Ważna uwaga semestralna: |
Wynik programu
Efekty kształcenia zawodowego w programie
Efekty kształcenia zawodowego programu opisują, co absolwenci programu wykazali, że potrafią wykorzystać wiedzę i umiejętności, które zdobyli podczas studiów. Wyniki są ściśle powiązane z potrzebami miejsca pracy. Poprzez ocenę (np. Zadania i testy) studenci weryfikują swoją zdolność do rzetelnego wykonywania tych wyników przed ukończeniem studiów.
- Badaj i projektuj różnorodne produkty piekarnicze, cukiernicze i cukiernicze, które spełniają potrzeby różnych środowisk gastronomicznych
- Produkuj i prezentuj różnorodne produkty piekarnicze, cukiernicze i cukiernicze, które spełniają potrzeby różnych środowisk gastronomicznych.
- Stosuj podstawowe zasady żywieniowe, w tym modyfikacje receptur we wszystkich aspektach produkcji wypieków, mając świadomość potencjalnych alergenów i wymagań żywieniowych.
- Zastosuj skuteczne umiejętności zarządzania kuchnią, aby odpowiedzialnie korzystać z zasobów w środowisku piekarniczym i cukierniczym.
- Zidentyfikuj skuteczne praktyki biznesowe, w tym marketing i kontrolę kosztów w zarządzaniu operacjami cukierniczymi i piekarniczymi.
- Zidentyfikuj praktyki zarządzania zasobami ludzkimi w odniesieniu do branży hotelarskiej.
- Opracuj bieżące osobiste strategie i plany, aby wzmocnić przywództwo w branży hotelarskiej w środowisku piekarniczym i cukierniczym.
Możliwości związane z karierą
Porozumienia w sprawie artykulacji
Wykwalifikowani absolwenci zarządzania sztukami piekarskimi i cukierniczymi mogą kwalifikować się do udziału w programach Pathway z instytucjami partnerskimi. Te programy Pathway umożliwiają otrzymanie punktów za naukę uzyskaną w Centennial College .
Należy pamiętać, że każde partnerstwo ma określone wymagania dotyczące minimalnej oceny, aby kwalifikować się do transferu punktów, które są oceniane przez instytucję partnerską.
- Algoma University, Ontario
- Davenport University, USA
- Uniwersytet Laurentian, Ontario
- SHMS Swiss Hotel Management School
- Uniwersytet Vancouver Island, Kolumbia Brytyjska
- Wilfrid Laurier University, Ontario
Odwiedź naszą stronę internetową www.centennialcollege.ca/admissions/applying/education- Pathways / outbound- Pathways aby uzyskać więcej informacji na temat umów dotyczących artykulacji.
Perspektywy kariery
- Cukiernik
- Szef kuchni piekarni
- Przedsiębiorczość żywieniowa
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.