Dyplom z zarządzania kulinarnego (online)
Centennial College
Klucz informacyjny
Wybierz lokalizację
Lokalizacja kampusu
Online Canada
Języki
Język angielski
Forma badania
Nauka na odległość
Czas trwania
2 years
Tempo
Pełny etat
Czesne
CAD 2721 / per year *
Termin składania wniosków
Poproś o informacje
Najwcześniejsza data rozpoczęcia
May 2024
* Czesne za 2 semestry dla studentów kanadyjskich; 14,502,50 $: opłata za 2 semestry dla studentów zagranicznych
Wstęp
Szczegóły programu
- Kod programu: 1861
- Szkoła: Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej
- Poświadczenie: dyplom Ontario College
- Rodzaj programu: program policealny
- Długość programu: 2 lata / 4 semestry
- Data rozpoczęcia: jesień, zima, lato
- Lokalizacja: online
W programie Culinary Management odkryjesz, że niezależnie od tego, czy twórczo projektujesz menu restauracji, czy planujesz wydarzenia kulinarne w ramach dużych hoteli, praca z jedzeniem, aby zapewnić gościom światowej klasy doznania kulinarne, jest jedną z najbardziej satysfakcjonujących karier.
Koncentrując się na wykorzystaniu lokalnych produktów żywnościowych w Ontario i nauce gotowania sezonowego, ten program dyplomowy nauczy Cię niezbędnych umiejętności i wiedzy do tworzenia wykwintnych menu i dań inspirowanych światowymi trendami i smakami żywności.
Ukończysz także ważne certyfikaty branżowe, takie jak Smart Serve, Safe Food Handers i CPR, dzięki czemu będziesz gotowy do pracy.
Sztuka gotowania połączona z umiejętnościami kierowania zespołami i przedsiębiorczością biznesową zapewni, że po ukończeniu tego programu zarządzania kulinarnego znajdziesz ekscytujące możliwości kariery w szybko zmieniającej się branży. To pole zabierze Cię w dowolne miejsce. Wszystko, czego potrzebujesz, to ciężka praca, motywacja i pasja.
To Twój trening Shift i program świadomości
Program obejmie innowacyjne szkolenie branżowe i certyfikację świadomościową, To Twoja zmiana. Certyfikacja wyposaży Cię w kluczową wiedzę i zapewni aktualne zasoby skoncentrowane na zapobieganiu molestowaniu seksualnemu i bezpiecznych praktykach interwencji jako pracownik lub kierownik pierwszej linii. Pomoże Ci, gdy wejdziesz do branży hotelarskiej, stać się liderem w zapobieganiu molestowaniu seksualnemu i przyczynić się do ewolucji bezpiecznych i przyjaznych środowisk pracy.
Program Ocean Wise
Szkoła Gościnności, Turystyki i Sztuki Kulinarnej oraz Lokalna kawiarnia i restauracja używają pysznych i przyjaznych dla oceanu produktów Ocean Wise. Ocean Wise to program ochrony przyrody i edukacji, który współpracuje z szefami kuchni, restauracjami i dostawcami owoców morza, aby pomóc im w zrównoważonym pozyskiwaniu owoców morza.
Certyfikat Feast On®
Centennial College stała się pierwszą instytucją akademicką, która otrzymała certyfikat Feast On® za pozyskiwanie lokalnych produktów spożywczych i napojów stosowanych w programach akademickich oraz empirycznych działaniach gastronomicznych szkoły. Organizacja Culinary Tourism Alliance ustanowiła Feast On jako program certyfikacji, który wyróżnia firmy zaangażowane w zaopatrywanie się w żywność i napoje uprawiane i produkowane w Ontario.
Rekrutacja
Program
Zarys programu
1 semestr | Semestr 2 |
|
|
Semestr 3 | Semestr 4 |
Ważna uwaga semestralna: |
Ważna uwaga semestralna: |
Wynik programu
Efekty kształcenia zawodowego w programie
Efekty kształcenia zawodowego programu opisują, co absolwenci programu wykazali, że potrafią wykorzystać wiedzę i umiejętności, które zdobyli podczas studiów. Wyniki są ściśle powiązane z potrzebami miejsca pracy. Poprzez ocenę (np. Zadania i testy) studenci weryfikują swoją zdolność do rzetelnego wykonywania tych wyników przed ukończeniem studiów.
- Zapewnij zaawansowane planowanie, przygotowanie i prezentację kulinarną dla różnych środowisk gastronomicznych przy użyciu szeregu klasycznych i współczesnych technik.
- Zastosuj podstawową i zaawansowaną żywność oraz naukę pieczenia podczas przygotowywania żywności, aby stworzyć pożądany produkt końcowy.
- Przyczyniać się i monitorować przestrzeganie innych zasad zapewniania dobrze utrzymanego środowiska kuchennego oraz obsługi produktów spożywczych i napojów, które są wolne od szkodliwych bakterii lub innych zanieczyszczeń, przestrzegając przepisów dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa, warunków sanitarnych i obchodzenia się z żywnością.
- Zapewnij bezpieczne działanie kuchni i wszystkie aspekty przygotowywania posiłków, aby promować zdrowe miejsca pracy, odpowiedzialne zarządzanie kuchnią i efektywne wykorzystanie zasobów.
- Twórz menu, które odzwierciedlają wiedzę na temat odżywiania i składników żywności, promują ogólny stan zdrowia i dobre samopoczucie, odpowiadają na szereg potrzeb i preferencji żywieniowych oraz uwzględniają modyfikacje dotyczące specjalnych diet, alergii pokarmowych i nietolerancji, zgodnie z wymaganiami.
- Stosuj zasady biznesowe i uznane branżowe praktyki wyceny i kontroli do operacji gastronomicznych w celu zarządzania i promowania działalności odpowiedzialnej pod względem podatkowym.
- Zastosuj wiedzę na temat zrównoważonego rozwoju*, etycznego i lokalnego pozyskiwania żywności oraz bezpieczeństwa żywności w przygotowywaniu żywności i zarządzaniu kuchnią, rozpoznając potencjalny wpływ na produkcję żywności, wybór konsumentów i działalność w branży gastronomicznej.
- Dobieraj i wykorzystuj technologię, w tym współczesne wyposażenie kuchni, do produkcji i promocji żywności.
- Skutecznie działaj jako członek zespołu zajmującego się przygotowywaniem i obsługą żywności i napojów oraz przyczyniaj się do sukcesu działalności gastronomicznej poprzez zastosowanie umiejętności zarządzania sobą i interpersonalnych.
- Opracuj strategie ciągłego uczenia się osobistego i zawodowego, aby zapewnić aktualność i reagowanie na pojawiające się techniki kulinarne, przepisy i praktyki w branży gastronomicznej.
- Przyczynia się do rozwoju strategii marketingowych, które promują pomyślne działanie firmy gastronomicznej.
- Przyczynianie się do zarządzania biznesem różnych operacji związanych z żywnością i napojami, aby wspierać angażujące środowisko pracy, które odzwierciedla doskonałość usług.
Możliwości związane z karierą
Porozumienia w sprawie artykulacji
Kwalifikowani absolwenci mogą kwalifikować się do udziału w programach Pathway z instytucjami partnerskimi. Te programy Pathway umożliwiają otrzymanie punktów za naukę uzyskaną w Centennial College . Nasi partnerzy to:
- Algoma University, Ontario
- Davenport University, USA
- Uniwersytet Laurentian, Ontario
- SHMS Swiss Hotel Management School
- Wilfrid Laurier University, Ontario
- Uniwersytet Vancouver Island *
Odwiedź naszą stronę internetową www.centennialcollege.ca/admissions/applying/education- Pathways / outbound- Pathways aby uzyskać więcej informacji na temat umów dotyczących artykulacji.
*Vancouver Island University: Ten program bezpośrednio odnosi się do programu Bachelor of Hospitality Management na Vancouver Island University, umożliwiając również ukończenie studiów w ciągu dodatkowych 2 lat.
Perspektywy kariery
- Sous Chef
- Szef kuchni
- Kitchen Manager
- Kierownik gastronomii
- Przedsiębiorca branży spożywczej
Warunki przyjęć
Wymagania akademickie
- Dyplom szkoły średniej Ontario (OSSD) lub równoważny, lub status starszego studenta (19 lat lub starszy)
- Angielski 12 stopnia C lub U lub równoważny (wymagana minimalna ocena) lub ukończenie Centennial College English Assessment Skills za przyjęcie
Dodatkowe wymagania
- biegłość w języku angielskim
English Language Requirements
Potwierdź swoją znajomość języka angielskiego testem języka angielskiego Duolingo! DET to wygodny, szybki i niedrogi test online z języka angielskiego akceptowany przez ponad 4000 uniwersytetów (takich jak ten) na całym świecie.