Przeczytaj oficjalny opis

Opis programu

Choroby przenoszone przez żywność są rosnącym problemem zdrowia publicznego na całym świecie. Zanieczyszczenie żywności drobnoustrojami lub chemikaliami może wystąpić na każdym etapie procesu od produkcji żywności do spożycia ("od pola do stołu") oraz w wyniku zanieczyszczenia środowiska, w tym zanieczyszczenia wody, gleby lub powietrza. Globalne obciążenie chorobami przenoszonymi przez żywność na całym świecie ma bardzo duży wpływ na każdego roku około 600 milionów ludzi z 420 000 zgonów. Dlatego Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) podkreśliła znaczenie wytwarzania bezpiecznej żywności, która ratuje ludzkie życie, oszczędza zasoby i ma pozytywny wpływ na gospodarkę każdego kraju.

Jest to program nauczania online skierowany do uczniów z odpowiednimi środowiskami rolniczymi i związanymi z żywnością, którzy chcą zdobyć dogłębną wiedzę na temat bezpieczeństwa żywności. Magister został opracowany specjalnie w celu zapewnienia prawdziwie holistycznego podejścia do łańcucha żywnościowego w zakresie bezpieczeństwa żywności, obejmującego etapy przed i po zbiorze produkcji żywności, bezpieczeństwa upraw, dobrostanu zwierząt i ekonomiki łańcucha dostaw.

Program ten byłby odpowiedni dla osób z licencjatem w dziedzinie nauk rolniczych, nauk biologicznych, systemów żywnościowych, weterynarii i medycyny ludzkiej, a także specjalistów z rolnictwa, przemysłu wiejskiego, przemysłu spożywczego, urzędników państwowych, organizacji międzynarodowych, badaczy żywności bezpieczeństwo i trzeci sektor.

Nauka online

Nasza internetowa technologia uczenia się jest w pełni interaktywna, nagradzana i umożliwia komunikację z wysoko wykwalifikowaną kadrą nauczycielską w zaciszu własnego domu lub w miejscu pracy.

Nasi studenci online nie tylko mają dostęp do doskonałych zasobów Edynburga, ale również stają się częścią wspierającej społeczności internetowej, skupiającej studentów i wykładowców z całego świata.

Program został zaprojektowany do korzystania z szeregu narzędzi oceny, zarówno formatywnych, jak i sumarycznych, z wieloma informacjami zwrotnymi. możliwości w całym programie. Ocena podsumowująca i informacje zwrotne zostały zaprojektowane, aby pomóc uczniom rozwijać kluczowe umiejętności związane z efektami uczenia się i powiązane z praktycznymi zastosowaniami, takimi jak pisanie raportów i grantów. Ocena formująca (np. MCQ i grupy dyskusyjne) zostanie uwzględniona w każdym kursie w celu zapewnienia możliwości uzyskania opinii przed terminami oceny. Zostaną zapewnione możliwości formatywnej informacji zwrotnej na temat projektów oceny.

Struktura programu

Rok 1 będzie składał się z 4 kursów podstawowych: Łańcucha dostaw żywności i bezpieczeństwa żywności, analizy danych dla bezpieczeństwa żywności, zagrożeń bezpieczeństwa żywności i systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności, systemów produkcji żywności. Kursy te będą opracowywane i dostarczane przez specjalistów z tej dziedziny z Royal (Dick) School of Veterinary Studies (RDSVS), Roslin Institute i Scotland's Rural College (SRUC). Uczniowie, którzy ukończyli rok 1 i kończą program, otrzymają Certyfikat PG (PG Cert) w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Rok 2 będzie składał się z 2 kursów podstawowych: przetwórstwa spożywczego i gospodarki odpadami oraz metod badań i statystyki. Możesz także wybrać od 2 do 3 przedmiotów do wyboru (10 lub 20 punktów) z oferty kursów podyplomowych (PGT). Należą do nich choroba Zoonotic, nowe choroby zakaźne, dobrostan zwierząt i produkcja żywności oraz bezpieczeństwo żywności.

Uczniowie, którzy ukończyli rok 1 i 2 i kończą program, otrzymają dyplom podyplomowy (PGDip) w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Rok 3 będzie składał się z końcowej rozprawy, aby uzyskać tytuł magistra.

Podyplomowe Studia Zawodowe

Podyplomowy rozwój zawodowy (PPD) skierowany jest do pracujących profesjonalistów, którzy chcą poszerzać swoją wiedzę w ramach studiów podyplomowych, bez czasu i finansowego zaangażowania pełnego Masters, Studiów Podyplomowych lub Podyplomowych Certyfikatów.

Możesz wziąć maksymalnie 50 punktów kredytowych kursów w ciągu dwóch lat w naszym systemie PPD. Prowadzą one do przyznania przez uniwersytet w Edynburgu podyplomowych kredytów akademickich. Ewentualnie, po roku nauki, możesz przekazać swoje kredyty i kontynuować naukę w kierunku wyższej nagrody na Masters, studia podyplomowe lub studia podyplomowe.

Chociaż kursy PPD mają różne daty rozpoczęcia w ciągu roku, możesz rozpocząć studia magisterskie, studia podyplomowe lub studia podyplomowe w miesiącu wrześniu. Czas poświęcony na naukę PPD zostanie odjęty od czasu, jaki upłynął do ukończenia studiów magisterskich, studiów podyplomowych lub studiów podyplomowych.

Dodatkowe kwalifikacje zawodowe

W ramach trzyletniego programu studiów magisterskich (60 punktów rocznie) studenci rozpoczną podstawowe kursy SCQF 11 (90 punktów obowiązkowych, 30 punktów do wyboru) specjalistycznych szkoleń z końcową rozprawą (60 punktów). To obciążenie kredytowe i program nauczania pozwalają programowi dostosować się do obecnego standardowego programu szkolenia rezydentnego Europejskiego College of Veterinary Public Health (VPH), który ma miejsce w RDSVS. Nie będzie jednak nakładania się ocen ani nagród.

Dyplomy Europejskiego College przyznawane są po niezależnych egzaminach prowadzonych przez odpowiednie Kolegium na koniec pobytu. Poświadczenia do zdawania egzaminów różnią się w zależności od kolegiów, ale zazwyczaj obejmują minimalną ilość czasu spędzonego w działaniach VPH i co najmniej trzy artykuły przyjęte do publikacji w recenzowanych czasopismach. Kursy MSc w zakresie bezpieczeństwa żywności, po akredytacji Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS), mogą być stosowane przez lekarzy weterynarii do uzyskania certyfikatu RCVS lub dyplomu w VPH.

Wyniki nauki

Poza zdobywaniem faktycznej wiedzy o bezpośrednim temacie, uczestnictwo w programie ma na celu osiągnięcie szeregu kluczowych efektów uczenia się:

  • Krytyczne identyfikacja, ocena i ocena głównych teorii, zasad i pojęć związanych z ich źródeł oraz Pathways od pokarmowych zagrożeń w łańcuchu żywnościowym i formułowania zamówienie strategii interwencyjnych w celu ograniczenia ryzyka dla zdrowia publicznego.
  • Wykorzystanie znacznej gamy głównych umiejętności, technik i praktyk związanych z oceną ekonomicznych obciążeń chorób przenoszonych przez żywność, epidemiologicznej i statystycznej analizy danych dotyczących bezpieczeństwa żywności oraz najbardziej zaawansowanych praktyk w celu wyizolowania i identyfikacji mikrobiologicznych zagrożeń związanych z żywnością z różnych matryc żywnościowych.
  • Zastosuj krytyczną analizę, ocenę i syntezę do holistycznego podejścia do zdrowia zwierząt, dobrostanu zwierząt, zdrowia roślin i środowiska jako integralnej części dla bezpieczeństwa żywności i jak to może przyczynić się do poprawy wydajności i oszczędzania zasobów z perspektywy bezpieczeństwa żywnościowego.
  • Krytycznie oceniaj dane o bezpieczeństwie żywności, stosując metody epidemiologiczne i statystyczne (w tym oprogramowanie statystyczne) od gromadzenia do prezentacji, w tym generowanie danych, zbieranie, zarządzanie, tworzenie kopii zapasowych, czyszczenie, analizę i komunikację.
  • Zajmij się złożonymi problemami zawodowymi, aby samodzielnie lub zbiorowo ocenić swoje sprawy w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Możliwości zawodowe

Program ten ma na celu wyposażenie uczniów w podstawową wiedzę i doświadczenie, aby mogli wpływać na i promować bezpieczeństwo żywności na różnych poziomach organizacji.

Daje solidne podstawy do poprawy kariery zawodowej, zdobycia pozycji lub podjęcia innej kariery w organizacjach związanych z bezpieczeństwem żywności. Niezależnie od tego, czy chodzi o rząd, przemysł czy badania (np. Przygotowanie do doktoratu w zakresie bezpieczeństwa żywności lub bardziej praktyczne doświadczenie).

Wymagania wstępne

Wielka Brytania 2: 1 dyplom z wyróżnieniem lub jego międzynarodowy odpowiednik w dziedzinie nauk rolniczych lub biologicznych, weterynarii lub medycyny ludzkiej.

Możemy również rozpatrzyć Twój wniosek, jeśli Twoje wykształcenie nie jest szczególnie związane z tymi dyscyplinami i masz odpowiednie doświadczenie w pracy w pokrewnej dziedzinie bezpieczeństwa żywności lub 3 lata lub więcej zaangażowania w sprawy związane z żywnością. Skontaktuj się z nami, aby sprawdzić przed złożeniem wniosku. Możesz zostać dopuszczony do poziomu certyfikatu tylko w pierwszej instancji.

Wymagania w języku angielskim

Wszyscy kandydaci muszą mieć jedną z następujących kwalifikacji jako dowód zdolności do posługiwania się językiem angielskim:

  • studia licencjackie lub magisterskie, które były nauczane i oceniane w języku angielskim w większości anglojęzycznych krajów określonych przez brytyjskie wizy i imigracje

  • IELTS Academic: łącznie 6,5 (co najmniej 6,0 w każdym module)

  • TOEFL-iBT: łącznie 92 (co najmniej 20 w każdym module)

  • PTE (A): ogółem 61 (co najmniej 56 w każdej z sekcji "Umiejętności komunikacyjne", sekcja "Umożliwianie umiejętności" nie jest brana pod uwagę)

  • CAE i CPE: łącznie 176 (co najmniej 169 w każdym module)

  • Trinity ISE: ISE II z wyróżnieniem we wszystkich czterech komponentach

Stopnie nauczane i oceniane w języku angielskim nie mogą mieć więcej niż trzy lata na początku programu studiów. Testy językowe nie mogą mieć więcej niż dwa lata na początku twojego programu studiów.

Stypendia i finansowanie

Obywatele Wielkiej Brytanii, osoby o ustalonym statusie, a także niektórzy obywatele UE, którzy nie są rezydentami w Wielkiej Brytanii, mogą kwalifikować się do otrzymania pożyczki podyplomowej na pokrycie opłat - aw niektórych przypadkach także kosztów utrzymania.

Program prowadzony przez:
Język angielski
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Zobacz 12 więcej kursów w The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Ostatnia aktualizacja October 24, 2018
Ten kurs jest Online
Data początkowa
Wrześ. 9, 2019
Duration
1 - 6 lat
Zaoczne
Cena
15,500 GBP
(MSc). 10,335 GBP (PgDip). 5,170 GBP (PgCert).
Deadline
Sierp. 30, 2019
Wg lokalizacji
Wg daty
Data początkowa
Wrześ. 9, 2019
Termin nadsyłania zgłoszeń
Sierp. 30, 2019

Wrześ. 9, 2019

Location
Termin nadsyłania zgłoszeń
Sierp. 30, 2019
Data końcowa